WSV De Zevenwolden 20ste Skeg Race

LEMMER – Op 7 en 8 september werd alweer voor de 20ste keer de Skeg-Race gehouden door watersportvereniging De Zevenwolden.
De Skeg_Race is een wedstrijd van Lemmer naar Hindeloopen op zaterdag en zondag weer terug naar Lemmer.
In Hindeloopen is het zoals altijd weer gezellig, met vis en muziek en een drankje in de haven, met dank aan de Boekanier, Sipke Bootsma en Sterk Vis.
Gedurende de hele tocht was het prachtig zeilweer. Zaterdag vanaf Lemmer tot aan Hindeloopen één groot kruisrak. Er was daar een pond paling voor de winnaars van de dagprijzen.
Zondag ongeveer dezelfde windrichting, dus ruime wind terug naar Lemmer en dat ging best snel. Het snelste schip finishte al na ruim 3 uur. Maar omdat er met een rating gevaren wordt is niet altijd het snelste schip de winnaar.

Winnaar bij de scherpe jachten was de kleinste boot, de Tirion van 6 meter van Roemer de Vos, 2e Rolf Hendriksma en 3e Dirk Dijkstra.
Bij de Aken ging de eerste prijs en de Skeg trofee naar Klaas Postma met de LE47, 2e Bertin Sterk met de HI5 en 3e Ed Dom met de LE89.
De prijsuitreiking was een waar prijzen festival, met prijzen beschikbaar gesteld door Skipperland, De Balans, SIS, Pizza Lovers, Keurslagerij ‘t Plein, Gondola, Woninginrichting De Lange Streek, Break Out, IJssalon Skooter, Jannes Bruinsma, Drogist Hak, Spar, DHZ Gort, Ekoplaza.
De volledige uitslag staat op de website www.zevenwolden.nl

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!