Woudagemaal gaat weer draaien

Fotograaf Piet Douma

LEMMER – IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het  Woudagemaal  drie dagen onder stoom.
Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 18 t/m donderdag 20 februari tussen 10.00 en 17.00 uur. Een unieke kans om het bijna 100-jarige UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!
Tijdens deze draaidagen ontvangen alle kinderen ook nog een leuk presentje.

Nieuwe beleving
Stichting Ir. D.F. Woudagemaal en Wetterskip Fryslân werken op dit moment aan een nieuwe beleving van het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal. Het bezoekersgebied krijgt een nieuwe inrichting en er komen natuurpaden voor een wandeling rond het stoomgemaal. De entree en het kantoor van het bezoekerscentrum gaan naar de twee vrijgekomen dienstwoningen. En de expositie in het bezoekerscentrum wordt deels vernieuwd en aangevuld met de klimaatuitdagingen in het klimaatbeheer.

Open tijdens de ‘verbouwing’
De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De verbouwing van de dienstwoningen en de herinrichting van het bezoekersgebied zijn in volle gang. De upgrade van de expositie start in maart, na de draaidagen. Als voorbereiding is de entree alvast verplaatst naar een tijdelijke plek in een van de dienstwoningen. Het gemaal en het bezoekerscentrum blijven tijdens de ‘verbouwing’ open voor publiek.
De nieuwe beleving is klaar in oktober 2020 met de viering van het 100-jarig bestaan van het stoomgemaal.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!