Woonboot drie maanden verboden terrein

LEMMER – De burgemeester heeft besloten een woonboot en het bijbehorende erf aan de Woonschepenhaven in Lemmer 3 maanden te sluiten. Bewoners mogen er dan dus niet in wonen. De politie vond er namelijk 1,7 kilo henneptoppen en gruis, 45 gram amfetaminen in kleinere zakjes, een taser, een hennepkwekerij die niet in werking was en diverse weckpotten met ontkiemende hennepplanten.

Er werd op 20 februari van dit jaar al een inval gedaan in de woonboot. Toen werd al geconstateerd dat de Opiumwet werd overtreden. Onlangs heeft de burgemeester besloten om de boot en het terrein erom heen daarom 3 maanden af te sluiten. De gemeente wil zo bewerkstelligen dat het adres uit het circuit van de illegale drugs wordt gehaald. Ook wil ze daarmee een bijdrage leveren aan het terugdringen van de criminaliteit die direct dan wel indirect in relatie staat tot de overtreding van de Opiumwet en de onveiligheid die daarmee gepaard gaat.
De woonboot die volgens de gemeente bekend stond als plek waar drugs te verkrijgen waren, werd door veel drugsgebruikers bezocht. Zij kwamen lopend, op de fiets, auto of brommer.
De aanwezigheid van een wapen maakt het volgens de gemeente aannemelijk dat de overtreders de behoefte hadden om zich te kunnen verdedigen. Daarom vindt ze dan ook dat wel bewezen is dat er onveiligheid uitgaat van de handel en de woonboot. Deze onveiligheid geldt ook direct of indirect voor omwonenden.
In de schuur bij de woonboot werd in 2010 ook al een hennepkwekerij gevonden. Daarom vindt de gemeente het aannemelijk dat er al langere tijd drugs geproduceerd en verhandeld worden in de woning.
Gemeente is verhuurder van de ligplaats en bijbehorende oeverstrook. Als er nog een keer zo´n overtreding wordt geconstateerd kan de gemeente de huurovereenkomst over de ligplaats ontbinden.
De woonboot, eigendom van de overtreders, mag er dan dus niet meer liggen.
Gedurende de drie maanden verboden terrein, zullen er zegels worden aangebracht. Ook zal er steeds worden gecontroleerd of de bewoners zich wel aan het verbod houden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!