Winterwandeling Bantega (1e) meteen een succes

BANTEGA – Op zaterdag 9 organiseerden Oranjevereniging Bantega, IJsclub de Polder, gemengd koor Sjongersnocht, Stichting Iepenloftstpul en Toneelvereniging Op Nij Feriene en SCC De Pomp voor het eerst: Winterwandeling Bantega.
Zo’n 150 deelnemers deden mee aan de 11 km lange route, die door het natte weer van de afgelopen dagen nog moest worden aangepast. De ijzel zorgde toch wel voor de nodige spanning bij de organisatie, maar al met al hebben ze het echt getroffen.
Onderweg waren er een aantal informatieborden met daarop een beschrijving van de huizen die daar vroeger hadden gestaan, of een uitleg hoe het gebied was ontstaan. Daarnaast was er muzikaal vermaak door Sjongersnocht bij de eerste koek en zopie plaats. Bij de tweede koek en zopie werd er chocolademelk geschonken op basis van verse koeienmelk.  Toneelvereniging op Nij Feriene zorgde hier voor een stukje entertainment en hielden de Wandel Win Wedstrijd. Door een rebus op te lossen kon men twee entree kaarten winnen voor het wintertoneelstuk Peters Lot , te zien op 11 en 12 maart in SCC de pomp en op 19 maart in de Hege Fonnen.
Bij terugkomst in de Pomp stond er een kopje snert voor de wandelaars klaar. De middag kon worden afgesloten door een bezoek aan de wintermarkt , ingevuld door ondernemers uit de omgeving.
‘We hebben er bewust voor gekozen om lokale ondernemers en verenigingen een podium te geven tijdens deze dag. Volgens ons is dat erg goed gelukt.
We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en het was erg gezellig. We gaan snel evalueren en kijken hoe we het volgend jaar gaan invullen, want een 2e editie, die komt er zeker!
Meer foto’s ( gemaakt door Johan Westenbroek) staan op bijgaande link: www.bantega.net/oranje

Upload Image...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!