Willy de Jongh stopt als fysiotherapeut

Willy de Jongh draagt letterlijk het stokje over aan Ype Hankel.

LEMMER – Hij is nog heel erg fit, gaat elke dag met plezier naar zijn werk, maakt best nog lange dagen, is maat in een prachtige praktijk die zich heel erg ontwikkeld heeft en voorzien is van alle faciliteiten en heeft fijne collega´s. Toch stopt Willy de Jongh van Fysio Lemsterpark met fysiotherapie en draagt hij het stokje over. Hij doet dit omdat de gelegenheid zich voordeed en een zeer geschikte kandidaat zich meldde in de persoon van Ype Hankel. Samen met Wietske Rottiné-de Jong en Geeske van Kesteren–Zonderland zal Hankel de maatschap na de overname gaan voeren.

Voor patiënt verandert er niet veel
De overige fysiotherapeuten die nu als werknemer in de praktijk werken, blijven dat gewoon doen. Voor de patiënt verandert er dus niet veel, anders dan dat zij niet meer door Willy de Jongh zullen worden behandeld. Er is wel een uitzondering op die regel. Wie accupunctuurbehandelingen van de Jongh krijgt, kan ook in de toekomst rekenen op zijn expertise.

In 1983 startte Willy de Jongh als fysiotherapeut in de praktijk die toen De Lijnbaan heette. Dat is inmiddels 37 jaar geleden. “We begonnen klein. Met 4 fysiotherapeuten. Inmiddels werken er 9 medewerkers  in onze praktijk.”  Het kleinschalige van toen is dan ook veranderd stelt hij. “De kleine praktijk van toen is een bedrijf geworden. En als praktijkeigenaren wilden we ons door de jaren heen steeds verbeteren en hebben we er ook alles aan gedaan om dat te bewerkstelligen. Dat is ons denk ik heel goed gelukt. In 2017 hebben we het pand aan de lijnbaan verkocht, in  2018 zijn we verhuisd naar het huidige pand aan de Houtsaachmole 9. In de periode tot nu toe zijn we uitgegroeid tot de praktijk die we nu zijn. Met alles onder 1 dak en heel veel faciliteiten. En met huurders die maken dat we patiënten  ook kunnen doorsturen naar hen. Wie hier de hal binnenstapt, ziet specialismen die voor hem of haar misschien ook interessant kunnen zijn. Die zichtbaarheid is een groot voordeel en het is ook gemakkelijker binnenkomen bij een andere discipline.”

In groot vertrouwen achter laten
Willy heeft een goed gevoel over de overname en laat alles in groot vertrouwen over aan Ype, Wietske en Geeske.  “Voordat je tot zo´n belangrijke stap overgaat, moet het allemaal natuurlijk wel kloppen. Er moet een klik zijn met de andere maatschap leden. En die klik is er. Ook is er eenzelfde visie nodig over het ondernemen in de toekomst. Want een fysiotherapiepraktijk is tegenwoordig gewoon een bedrijf, zeker met eentje van onze omvang. Dat klopt allemaal, we hebben er allemaal een goed gevoel over.”
Ook de patiënten  hoeven niet bang te zijn voor veranderingen stelt Willy de Jongh.  “Alles blijft hetzelfde, er verandert voor de patiënt  eigenlijk niks. Er komt alleen iemand bij met andere kwaliteiten. Zo heeft Ype veel ervaring met sport gerelateerde klachten en is hij ook manueel therapeut volgens de Maitland methode. Daarmee wordt hij dan de tweede manueel therapeut binnen de praktijk, maar wel met een andere specialisatie.”

Ype Hankel op zijn beurt heeft er ook veel zin in. “Mijn idee over de toekomst is dat de mensen die hier werken vooral een stukje perspectief zal worden geboden. Dat zal niet moeilijk zijn. Willy laat een prachtige praktijk achter. Ook is er een goede klik met de andere twee maatschap leden en de fysiotherapeuten. “
Willy gaat na de overname wat meer genieten in en van zijn privétijd. “Dat is ook wel ingegeven doordat ik flink wat mensen heb zien wegvallen, ook op veel te jonge leeftijd. Dat geeft je toch te denken. Nu stap ik hier in de ochtend om kwart voor 8 binnen en verlaat ik het pand om half 7 in de avond weer. Met nog steeds veel enthousiasme. Maar na de overname blijft er wat meer vrije tijd voor mezelf en ons gezin over. Dat is ook belangrijk.”
Meer informatie over de praktijk.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!