‘We zijn gewoon hartstikke fout’

DFM – ‘We zijn gewoon hartstikke fout Dat wil ik volmondig toegeven.’
Dit zei wethouder Veltman maandag tijdens de commissie over het feit dat er medische gegevens van kinderen zijn doorgegeven aan het taxibedrijf dat hen naar het speciaal onderwijs moet brengen. ‘Ik wil er geen doekjes om winden.
De ouders zijn enorm teleurgesteld en dat begrijp ik. We hebben echt de intentie gehad om het goed te doen, maar toch loopt het dan weer uit de klauwen.
Met elkaar hadden we de verwachting dat het goed zou gaan, nu we daar met de klankbordgroep zo op in hebben gezet.’
De gemeente was in de veronderstelling dat het goed zou zijn om gegevens over de situatie van een kind door te geven omdat dit van belang is voor het vervoer. Daarvoor moet ze dan echter wel eerst toestemming hebben van de ouders, omdat ook dit onder de medische gegevens van het kind vallen. Dat is verzuimd en dat mag niet. ‘Regels zijn regels.’
Inmiddels zijn er 5 klachten binnengekomen aldus de wethouder en 3 leden van de klankbordgroep zijn door dit alles opgestapt.
Dat de vervoerder niet bij een bijeenkomst kon zijn om een aantal zaken aan te kaarten, had volgens hem te maken met het feit dat die heel druk is in het begin van het jaar. De wethouder sprak wel de hoop uit dat dingen weer worden opgepakt.
Verder is er een melding gemaakt van het feit dat er gegevens zijn verstrekt die niet mochten worden verstrekt. Een aantal raadsleden merkte maandag wel op dat er meer fout gaat. Zo zou een kind pas heel laat thuis zijn, omdat de vervoerder er even een ritje tussendoor had gedaan.
‘Dat mag absoluut niet. We hebben afspraken met elkaar,’ aldus Veltman.

error: De inhoud is beschermt tegen kopiëren.