Vier op een rij voor CVVO 1

doelpuntenmaker Lourens Visser

LEMMER – CVVO speelde na de winterstop vier keer en behaalde even zoveel overwinningen. Net als een week eerder tegen Heeg ging het ook tegen Makkum niet vanzelf. De eerste 20 minuten was Makkum duidelijk de bovenliggende partij en de 0 – 1 was daarvan een logisch gevolg.

De wijze waarop dit doelpunt tot stand kwam was vooral sneu voor doelman Merlijn van Dijk voor wie het pijnlijk duidelijk werd dat het hoofdveld van CVVO momenteel erg slecht is. Hij verwerkte de naar hem toe hobbelende terugspeelbal slecht, waarna Makkumer Gerben de Boer simpel binnen kon tikken: 0 – 1. Vlak daarna kreeg CVVO een nieuwe tegenvaller te verwerken toen centrumverdediger Lammert Schut met een hamstringblessure naar de kant moest. Lars Rottiné was zijn vervanger, waarna Jorn Miedema vanaf het middenveld een linie terug zakte.

Eerste hoekschop pas in de 26e minuut

Het spel speelde zich vooral af op de helft van CVVO en de Lemsters kwamen er maar sporadisch uit. Illustratief hiervoor was dat CVVO pas in minuut 26 de eerste hoekschop mocht nemen. Dat CVVO toch met een voorsprong aan de thee kon, had de ploeg aan twee schitterende doelpunten van de in uitstekende vorm verkerende Lourens Visser te danken. Bij zijn eerste goal gaf Junior van Loveren een crosspass in de richting van Lourens die slim zijn lichaam gebruikte in het duel met de rechtsback van Makkum. Vervolgens speelde Lourens twee man uit om de bal daarna in de verre hoek te deponeren: 1 – 1. Niet veel later bracht Lourens het publiek opnieuw in vervoering met de 2 – 1. Het doelpunt had grote gelijkenis met zijn eerste treffer. Lourens kwam opnieuw naar binnen, speelde weer een Makkumer uit, waarna de bal nog fraaier in het doel van Makkum belandde dan bij zijn eerste treffer. Het speeltuig beëindigde zijn reis in de winkelhaak.

Goede kansen

Na rust kreeg CVVO een paar goede kansen om de voorsprong te vergroten. Job Zwager schoot van dichtbij over en ook slaagde hij er net niet in een door Nick Buitenga breed gelegde bal tot doelpunt te promoveren. Voor zover je het tegendoelpunt aan Merlijn van Dijk toe zou willen schrijven, dan maakte hij zijn fout in minuut 57 meer dan goed toen hij een schot van een Makkumer op schitterende wijze uit het doel ranselde. CVVO verschafte zichzelf wat meer lucht door de 1 – 3 aan te tekenen. Rechtsbuiten Jorn Dijkstra speelde zijn man uit en zette de bal laag voor.

Lourens Visser stapte slim over de bal, waarna spits Nick Buitenga met een bal achter het standbeen langs de Makkumer goalie verschalkte: 1 – 3. Daarmee leek CVVO op rozen te zitten, maar het werd toch nog spannend toen Lars Rottiné zich aan het shirt van een Makkumer vergreep. Hoewel velen, en met name de mensen met een blauw wit hart, de overtreding buiten de 16 zagen, wees arbiter Volders gedecideerd naar de stip. Jelle Attema van Makkum benutte de penalty koelbloedig. Ondertussen was Remco de Vries in het veld gekomen voor Junior van Loveren en hij kan terug zien op een prima invalbeurt. Ook Jens Schirm kwam nog binnen de lijnen voor Nick Buitenga, maar gescoord werd er niet meer. Zo bleef CVVO na de winterstop zonder puntverlies.

Volgende week treedt CVVO in Koudum aan tegen Oeverzwaluwen.