Verkiezingsreclame alleen nog op verkiezingsborden

DFM – Door een nieuwe aanpassing is het vanaf nu alleen nog mogelijk om verkiezingsposters aan te plakken op de vastgestelde plaatsen van de verkiezingsborden.
Aanleiding is de reclame voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De hiervoor geplaatste hoeveelheid aan sandwichborden en driehoeksborden leverde een rommelig en soms onoverzichtelijk (straat)beeld op.

Stemmen
Op woensdag 20 maart vinden de zogenoemde gecombineerde verkiezingen plaats. U kunt dan stemmen voor zowel de leden van de Provinciale Staten van Fryslân als voor de leden van het algemeen bestuur van het Wetterskip Fryslân of het Waterschap Zuiderzeeland.
Dit betekent dat er door politieke partijen vanaf vrijdag 15 februari weer reclame gemaakt kan worden voor de verkiezingen (verkiezingsreclame).

Dertien locaties met dubbele verkiezingsborden
In De Fryske Marren zijn er voor deze gecombineerde verkiezingen in totaal dertien locaties met dubbele verkiezingsborden aangewezen, waar reclame gemaakt kan worden.
De verkiezingsborden worden uiterlijk tussen 12 en 15 februari geplaatst.
Hiermee is het dus niet langer toegestaan om aanhangers, spandoeken en andere reclamedragers (zoals sandwichborden en/of driehoeksborden) ten behoeve van verkiezingsreclame op gemeentelijke eigendommen aan te brengen.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!