Verdachte plofkraak Lemmer op vrije voeten

GRONINGEN – Een 21-jarige man uit Lemmer, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de plofkraak op 16 mei vorig jaar in Lemmer, mag vanaf nu zijn strafzaak in vrijheid afwachten. Dat heeft de Groninger rechtbank maandag bepaald.
De rechtbank ziet onvoldoende gronden de man in de cel te houden tot zijn strafzaak inhoudelijk zal worden behandeld. Dat gebeurt komend najaar. ‘De weegschaal slaat voor u de positieve kant op’, zei de rechter tegen de verdachte.

De raadsman van de man, Mr. Raza, had om om opheffing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd. ‘Hij heeft er overduidelijk niets mee te maken.’
Na de plofkraak ontbrak van de daders ieder spoor. Er werd zelfs een helikopter ingezet om de daders te achterhalen maar zonder succes. Een week na de plof werd de 21-jarige man uit Lemmer thuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zijn naam was genoemd.
‘En dat was het, meer niet. Hij had geen geld bij zich, was gewoon thuis op vijf minuten afstand van de supermarkt van Lemmer, en heeft het niet gedaan’, benadrukte de raadsman nog eens. De verdachte zelf ontkent iets met de plofkraak te maken te hebben gehad.

De geldautomaat van de Rabobank in de Poiesz-supermarkt in Lemmer werd op 16 mei even na vieren in de nacht opgeblazen. De gevel was totaal vernield. De pinautomaat zat in de binnenmuur van de supermarkt. Het pand had net een verbouwing achter de rug, en verkeerde in een totale ravage na de plofkraak.
Een tweede verdachte kwam later in beeld, maar die sloeg op de vlucht. Tot op heden is deze verdachte onvindbaar.
Tijdens de ontploffing in Lemmer werd ruim 120.000 euro buitgemaakt.

________________________________________________________________________

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!