Veel onrust over vervroegde vrijlating kinderlokker

LEMMER –  De man uit Lemmer die in juli 2019 tot 18 maanden cel werd veroordeeld voor het veelvuldig lokken van kinderen en ontuchtige handelingen met hen, is eerder vrijgekomen. De kinderrijke buurt waarin hij woont, is daarom in rep en roer. Ouders van kinderen organiseren nu hoe ze hun kinderen van en naar school en vriendjes gaan brengen. “Dat betekent dat we daar continue mee bezig zijn. Maar ook dat onze kinderen geen enkele vrijheid meer hebben, ”aldus een ouder. Een andere ouder is heel stellig:”Als ik zie dat hij vanuit zijn slaapkamerraam naar mijn dochtertje in bikini zit te kijken, sta ik niet voor mezelf in. “

Gemeente en politie probeerden eerdere vrijlating tegen te houden
De vervroegde invrijheidstelling is een maatregel waar iedere gedetineerde aanspraak op kan maken, stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De buurt weet dat gemeente, politie en de reclassering er wel alles aan hebben gedaan om die vervroegde vrijlating te voorkomen. Maar dat is niet gelukt. Wel hebben ze weten te bewerkstelligen dat de man onder speciale voorwaarden is vrijgelaten. Hier is ook toezicht op. Gemeente en politie hebben verder nauw contact met de buurt.  De aanvullende maatregel met de voorwaarden is ook vanuit dit overleg naar voren gekomen en overgenomen door het Openbaar Ministerie.
De woordvoerder van het Openbaar Ministerie mag  vanwege privacy niets over die voorwaarden zeggen. Maar de buurt weet dat de veroordeelde zich niet bij speeltuintjes, kinderboerderijen, sportvelden met kinderen en dergelijke mag ophouden.

Laat je behandelen
Verder wordt voortdurend aangedrongen op een behandeling van de man. Die weigerde dat volgens het rechtbankverslag steeds. En dat is juist ook waar de buurt zo bang voor is: ”In onze ogen heeft hij geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn daden genomen. Bovendien ging hij steeds verder in zijn acties. Hij onttrekt zich aan elke verantwoordelijkheid.”
Buren, maar ook anderen die in dit licht verdachte situaties zien die zorgelijk zijn, kunnen bij acute zaken 112 te bellen.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!