Van brandweerauto tot een comfortabele camper

LEMMER – Oude brandweerauto’s en de kleur rood, Jannie Troelstra is er helemaal verliefd op.

Ze heeft inmiddels al een drietal oude brandweerwagens eigenhandig omgebouwd tot camper.
Om er een mooie kampeerauto van te maken vergt niet alleen veel opknapwerk, maar ook heel wat denkwerk. Hoe richt ik alles in, wat is handig en welke hedendaagse snufjes kan ik toepassen voor een comfortabele en compacte camper. Het eindresultaat loont, want de campers die te huur worden aangeboden zijn van alle gemakken voorzien.
‘Strandweer Lemmer’ is de naam welke Jannie heeft bedacht voor de brandweerrode campers. Na vele verbasteringen op brandweer werd het uiteindelijk Strandweer met als toevoeging Lemmer, want per slot van rekening woont ze zelf in Lemmer.

Uitbreiding huurvloot
Inmiddels heeft ze nummer 4 en nummer 5 op de kop getikt. Een unieke 4×4 Unimog uit 1963 en een 308 uit 1982, beide van het merk Mercedes Benz. Het is wel duidelijk, Jannie heeft de smaak te pakken. Ook deze twee gaat ze straks in de wintermaanden ombouwen tot heuse kampeerwagens. Ze laat zoveel mogelijk in tact. Zo blijft bij de Unimog de waterpomp voorop en ook de houtenladders blijven zichtbaar bovenop de brandweerwagen.

Camper huren
Via het verhuurplatform PaulCamper kunnen mensen ervaren hoe leuk het is om met een voormalige brandweerwagen op pad te gaan.
De verhuur loopt momenteel boven verwachting. Zeg maar super goed. Huurders worden blij van ‘Strandweer’, aldus Jannie Troelstra
www.strandweerlemmer.nl

Zo krijgt ook deze unieke brandweerauto een tweede leven

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!