TONK, voor als je noodzakelijke kosten niet meer kunt betalen

LEMMER – Wie door coronamaatregelen zijn of haar noodzakelijke kosten niet meer kan betalen omdat het inkomen opeens veel minder is geworden, kan een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) . Dit is een tijdelijke tegemoetkoming in noodzakelijke (woon)kosten. De regeling geldt vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

Wanneer TONK aanvragen?
Naar verwachting zijn de voorwaarden waaronder TONK kan worden aangevraagd, half maart bekend. Vanaf dat moment kan de tegemoetkoming bij de gemeente worden aangevraagd. Houd daarvoor de website van gemeente De Fryske Marren in de gaten. Zodra het mogelijk is, staat daar het aanvraagformulier. De regeling kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 bij de gemeente worden aangevraagd.

Meer informatie
Voor algemene informatie over de TONK is meer te lezen op de website Rijksoverheid. Omdat er nog veel onduidelijk is over de TONK, kunnen nog niet alle vragen worden beantwoord. De verwachting is wel dat dit na half maart wel kan. Dan staat de informatie op de site van de gemeente. 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!