Tienerschool Lemmer is van start en hoe!

De Tienerschool Lemmer is van start! Het is het eerste jaar van de bijzondere school en ook de start was geweldig. De leerkrachten zijn alweer een aantal weken onderweg met de tieners en wat ze zeggen: ‘Time flies when you are having fun’.

Gymnastiek en andere lessen op het Zuyderzee Lyceum

Op de dinsdag- en donderdagmiddagen krijgen de tieners gymnastiek op het Zuyderzee Lyceum in Lemmer van een vakleerkracht. Na de gymles gaan ze door naar de volgende lessen op het Zuyderzee. Engels, ICT, techniek en verzorging wordt het gehele jaar door aangeboden. Een prachtige doorgaande leerlijn.

De wijde wereld
De tieners werken met verschillende units en woensdag 8 september has er de kick-off. De start van de nieuwe unit: ‘De wijde wereld’. Een docent van het Zuyderzee kwam verhalen vertellen over haar reis naar Santiago de Compostelle. Wat indrukwekkend en leerzaam, want wat kom je op prachtige plekjes, ontmoet je veel verschillende mensen, moet je wel goed voorbereid zijn, maar moet je ook veel spullen meenemen en dat is best zwaar. Natuurlijk konden de tieners de grote backpack even omdoen.

De komende periode werkt de Tienerschool aan ‘De wijde wereld’ en alle vakken worden gekoppeld aan de unit. Het tienerbrein is volop in ontwikkeling en daarom is er altijd ruimte voor eigen leervragen en/of leerdoelen. Wat wil jij leren of weten? Misschien wel meer over de Tienerschool Lemmer.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website of via de mail tienerschoollemmer@gearhing.net. In dit artikel kun je ook lezen hoe de school werkt en wat de gedachte erachter is.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!