15 en 16 april: Theatergroep De Hege Fonnen speelt Verboden Toegang III: VrijheID

LEMMER – Theatergroep De Hege Fonnen is een begrip op ‘e Lemmer. Bijna elk jaar zet men een toneelvoorstelling neer. Na de inspirerende samenwerking in 2019 met Keet & Co gaat de theatergroep ook deze keer weer met hen in zee en maken ze samen Verboden Toegang editie III met als thema: VrijHelD. Een voorstelling in het teken van 75 jaar bevrijding. Deze voorstelling stond in 2020 al in de steigers, maar kon door corona geen doorgang vinden. Onze vrijheid had opeens een onzichtbare vijand. We zijn 3 jaar verder, maar het onderwerp is actueler dan ooit.

Twee dagen in het teken van vrijheid

Twee dagen zullen in het teken staan van deze o zo kwetsbare vrijheid. Op zaterdagavond 15 en zondagmiddag 16 april 2023 zullen theaterstijlen elkaar vinden op een onverwachte manier. U komt op plaatsen waar u anders misschien niet zou of zelfs mág komen; u hoort zaken over de Fryske Marren die u nog niet wist. Het zullen plekken zijn waar de begrippen ‘vrij’ en ‘held’ schuren, waar vragen niet beantwoord zullen worden, waar het hoofd een beetje jeukt, waar door geschiedenis wordt gewandeld, waar keuzes gemaakt moeten worden, oftewel; bent u een VrijhelD?

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op vrijdag 17 maart  2023 bij de Jumbo aan de Stationsweg 4 te Lemmer.
De kaarten kosten € 12,50 p.p.

Speelavonden en tijden

Zaterdagavond 15 april 2023 aanvang 19.15 uur
Zondagmiddag 16 april 2023 aanvang 14.00 uur
U wordt verwacht bij Eetcafé De Eerste Aanleg, Plattedijk 20A te Lemmer
(Gelieve uw auto te parkeren op de parkeerplaats bij ‘t Woudagemaal – u kunt naar De Eerste Aanleg wandelen in ca. 5 minuten.)

Speciaal theaterdiner

Op zaterdag 15 april vanaf 17.00 uur voorafgaand aan de voorstelling kunt u gebruik maken van een speciaal theaterdiner ad € 25,– bij De Eerste Aanleg. Op zondag is dit mogelijk na de voorstelling. Gelieve zelf te reserveren bij De Eerste Aanleg : 0514 -560300 ovv Theatervoorstelling VrijHelD.