The man with the fish gaat open en levert ambachtelijk warmgerookte visproducten

The man with the fish bereidt vanuit de voormalige weegbrug (die helemaal verbouwd is) de lekkerste gerookte vissoorten. Ook verse vis kan worden besteld.

LEMMER – Hendrik Hakvoort uit Urk gaat volgende week open met zijn bedrijf The man with the fish, gevestigd in het pand van de voormalige weegbrug aan de Zeedijk 16A in Lemmer. Hij gaat vanuit die locatie ambachtelijk warmgerookte visproducten op bestelling verkopen en bezorgen. Wie dat wil kan ook terecht voor het bestellen van verse vis. Echt vers om wel te verstaan, want Hendrik heeft een hele duidelijk visie als het om zijn producten gaat. “Ik wil een exclusief en heerlijk, maar vooral een vers product leveren. Van A kwaliteit. En een ambachtelijk product.”

Zalm zonder antibiotica en hormonen

Dat betekent dat de zalm van de Faeröer Eilanden komt. De rookmethode is bovendien ambachtelijk en dat betekent dat de vis op een slow food manier wordt bereid. Dat The man with the fish koos voor zalm van de Faeröer Eilanden is niet toevallig. Hendrik koos daarvoor door de methode van kweken, het dierenwelzijn en de ecologische impact en de footprint van de kweek. De vissen worden gekweekt zonder gebruik van antibiotica, hormonen of overige groeibevorderaars. Daarnaast belast de voeding die de zalm krijgt het milieu het minst. Die namelijk gemaakt van zee producten die 100% komen uit de direct omgeving. De visvoeding heeft daardoor een veel lagere CO2 footprint dan bij gebruikelijk viskwekers.  De zalm is verder ASC gecertificeerd, dus duurzaam.” Dit alles komt ook de smaak ten goede, maar de ambachtelijke en ouderwetse manier van roken maken dat af.

Gerookte rode poon en makreel

In de mobiele rookton van The man with the fish is overigens niet alleen zalm te vinden. Tijdens de  rooksessies zullen ook rode poon en makreel worden bereid. Op elke dag een andere soort. En ook die vissoorten  van de Noordzee komen dan weer vers van de afslag. Op welke dag welke lekkernij te verkrijgen is, communiceert Hendrik via social media. “Maar wie langsrijdt rond een uur of 12, zal soms het water in de mond lopen als die heerlijke geur van het roken voorbij komt. En behoort een warm visje uit de ton ook tot de mogelijkheden.” De gerookte zalm is overigens altijd voorradig: de andere gerookte vissoorten dus op bepaalde dagen van de week.

Verse vis

Wie meer ziet in verse vis, kan ook heel goed terecht bij het nieuwe bedrijf. “Ook dat gaat op bestelling. Maar hier geen tussenhandel, dus zo rechtstreeks van de veiling. Bijna ouderwets zoals vroeger of zoals het nu nog in het buitenland gebeurt. Daar liggen de boten in de haven en komen mensen hun visje er halen.” Of de vraag naar verse vis groot is, moet nog even blijken. The man with the fish is de afgelopen anderhalf jaar wel met zijn gerookte zalm langs de deuren geweest om bekendheid te genereren en zijn product te verkopen. “Wat mensen willen qua verse vis en of er veel vraag naar is, moeten we even afwachten.” Wel heeft Hendrik vanuit het bedrijf voor de kerst al de nodige (kerst)pakketten verwerkt en bezorgd.

Broodjes vis

Verder zijn er plannen om ook verse broodjes met vis te gaan leveren via hetzelfde principe. “Vooral voor bedrijven is dat weer eens een andere invulling van bijvoorbeeld de vrijdag snackdag. Maar dat zijn we nog aan het onderzoeken.”

The man with the fish heeft ook op Urk en in Munnekeburen een aantal afhaalpunten.

Bestellen en social media

Bestellen kan via de website www.themanwiththefish.nl via e-mail info@themanwiththefish.nl of via telefoon of whatsapp op nummer 06 12 91 18 93. Op Facebook The man with the fish en Instagram The man with the fish is verder het laatste nieuws te vinden en welke gerookte vissoorten er die dag te koop zijn.