Techniek beleven en ervaren

EMMELOORD/LEMMER – Op vrijdag 12 november is er bij het Vakcollege Noordoostpolder in Emmeloord Techniek beleven en ervaren bij Techniek Tastbaar. Dit is bedoeld om leerlingen enthousiast te maken voor techniek.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop wij leven én werken. Daarmee blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ict. Leerlingen hebben zelden een goed beeld van techniek. Dat geeft niets, er is tijd om dat te ontdekken. Het is dus belangrijk dat we die leerlingen vroeg in aanraking laten komen met diverse facetten van techniek zodat het in ieder geval een keuzemogelijkheid kan zijn als ze een bepaalde richting in willen gaan. Het is vooral effectief als we in hun schoenen gaan staan en in hun belevingswereld komen om de link te maken met techniek.
Hoe kunnen we die leerlingen enthousiasmeren voor Techniek? Het Innovatiecluster NOP en Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Emmeloord organiseren op 12 november het inmiddels wel bekende event Techniek Tastbaar.

Techniek is heel breed
Er zullen circa 35 regionale technische ondernemers laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Diverse branches zijn vertegenwoordigd en geven een breed beeld van alle mogelijkheden in de techniek, zoals installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, waterschap. aandrijftechniek, techniek in de zorg, scheepsbouw etc. De bedrijven komen dus letterlijk naar de leerlingen toe. Elk bedrijf heeft een interessante doe-activiteit bedacht voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.

Durf jij te kiezen voor techniek?

Techniek is overal het begint al bij de boer op het land tot aan het karretje waar jij je boodschappen in legt. Maar denk ook aan oplossingen voor klimaatproblemen of slimme programma’s die artsen helpen sneller diagnoses te stellen. Techniek is overal en het zit ook in jou! Ontdek de wereld van techniek zelf door VirtualReality of ga aan de slag met je handen en bouw een muurtje of knutsel iets van hout. Benieuwd of techniek iets voor jou is en woon je in de buurt van Emmeloord of Lemmer? Beleef het zelf en kom langs. En neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes mee! De entree is gratis. Je bent welkom vanaf 12.00 tot 20.00 uur.

Ook leerkrachten en ouders/verzorgers van de leerlingen zijn van harte welkom. Zij hebben een grote invloed op de keuzes die de kinderen maken en daarom kunnen zij ook kennis maken met de wereld van de techniek van tegenwoordig en die van de toekomst.

Ben jij erbij?

Ben je erbij? Kom langs en beleef techniek, vrijdag 12 november 2021 van 12.00 uur tot 20.00 uur bij Vakcollege Noordoostpolder aan de Espelerlaan 70 in Emmeloord.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!