Suderigge doet mee aan NL Doet

LEMMER – Daglicht, beweging en genieten van een tuin zijn zaken die voor bewoners belangrijk zijn voor hun welzijnservaring.
Daarom is men vorig jaar van start gegaan om de binnentuin van Suderigge zo in te richten dat deze uitnodigt om meer naar buiten te gaan.

Buitentuin
Bewoners worden uitgedaagd, in de tuin te werken, te recreëren en de tuin te beleven. Het terras is vergroot en de entree naar de tuin is aangepast zodat deze veilig en eenvoudig kan worden betreden. Er zijn bloembakken gemaakt, waarin bewoners zelf kruiden kunnen oogsten en plantjes kunnen planten, en er is een volière aangeschaft.

Vrijwilligers zaterdag 14 maart
Maar om de tuinbelevenis nog aantrekkelijker te maken zou het mooi zijn dat er er meer kleurige bloemen, geurige struikjes en vlindervriendelijke planten worden toegevoegd. Tevens kan de aangeschafte volière nog wel een mooi kleurtje gebruiken. Dit is best een karwei.
Daarom doet Suderigge mee aan NL Doet en zoeken ze vrijwilligers die zaterdag 14 maart willen meehelpen in de tuin.
Samen de volière verven, struikjes en planten aanbrengen, en waar nodig nog wat snoeien.
Tevens kan het tuinmeubilair dan ook al buiten gezet worden.
Op 14 maart om 9.00 uur gaat de klus van start, rond 12.00 uur staat er een heerlijke lunch klaar en om 14.30 uur hopen ze dat de klus is afgerond.
Meer info en opgave mail naar rec-org-sud@hofenhiem
Een telefoontje naar de receptie van Suderigge kan ook.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!