Student uit Lemmer strijdt met draagbaar infuus mee om prijs

LEMMER – Melcher Frankema (24) rechtenstudent, geboren en opgegroeid in Lemmer strijdt samen met nog twee studenten Max en Niels mee om een prijs van 75.000 euro.
Samen hebben ze het draagbaar infuus IVWear ontwikkelt.
De Groningse startup IVWear strijdt samen met prof. Bart Verkerke van het UMCG mee om de Medische Inspirator Prijs van ZonMw.

Finalist

Dit voorjaar werd het project, de ontwikkeling van een draagbaar infuus, van Melcher, Max en Niels uit meer dan 80 inzendingen verkozen als finalist voor deze prijs.
Momenteel strijden zij een maand lang tegen twee andere projecten om de meeste stemmen binnen te halen. Het project met de meeste stemmen wint 75.000 euro.
Het idee van een draagbaar infuus is ontstaan uit de gedachte dat patiënten meer moeten bewegen tijdens hun ziekenhuisopname. Beweging is één van de belangrijkste factoren voor een snel herstel. Het draagbare infuus IVWear neemt zowel de fysieke als de emotionele belemmeringen weg om uit bed te komen. Patiënten kunnen met het draagbare infuus gemakkelijker traplopen, drempels over en naar buiten gaan, maar voelen zich ook minder patiënt, omdat ze niet altijd een infuuspaal hoeven mee te slepen.

Octrooi
In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen hebben ze een aanvraag gedaan voor een octrooi en ze gaan hun eerste prototype binnenkort testen in het UMCG.
Het winnen van deze prijs zou een enorme stap betekenen voor de ontwikkeling van het draagbare infuus.
Het herhalende proces van bouwen en testen is tijdrovend en duur.
Het winnen van zo’n geldbedrag betekent een flinke versnelling van dit proces.
Stemmen
Iedereen met een e-mailadres kan via www.zonmw.nl/stemnu stemmen voor “IVWear maakt infusen draagbaar”.
De winnaar wordt 23 november bekend gemaakt.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!