Stenen om je happy door te voelen

LEMMER – Wie tijdens een wandeling door Lemmer zomaar een mooi beschilderde steen vindt, kijkt daar misschien raar van op. Maar de kleine kunstwerkjes zijn bewust gemaakt en neergelegd. “Om mensen een happy gevoel te geven,” zegt initiatiefneemster Annefloor Nidschelm daarover. Zelf vond ze zo’n steen op Terschelling, wist niet wat het inhield, maar werd er wel heel blij van. Ze ging zich er in verdiepen en zag dat er een hele beweging achter zat. En bedacht dat zoiets ook leuk zou zijn in Lemmer.

Daarom begon ze met stenen zoeken op de Tramdijk, beschilderde ze en legde ze overal neer in Lemmer, Rutten en soms in Sint Nicolaasga. En ze startte een Facebookpagina, waar ze het principe uitlegt en waar mensen lid van kunnen worden. Nu ze al flink wat leden heeft op die pagina, zijn ook steeds meer mensen stenen gaan verven en neerleggen. “Heel leuk dat meer mensen dat doen. Zo wordt de kans steeds groter om een happy stone te vinden.”

Een blij gevoel geven
Wie een steen vindt mag hem trouwens houden.  Of verder laten zwerven op een andere plek. Op de Facebookpagina van Happy Stones Lemmer wordt ook vaak melding gemaakt van een vondst. Annefloor zet op haar stenen ook Happy Stones Lemmer. Zodat mensen weten dat de stenen uit Lemmer komen. “Want ze worden zelfs in het buitenland neergelegd.” Haar ervaring is ook dat kinderen die nu niet naar school gaan, het beschilderen en vinden van de happy stones heel leuk vinden. “Zelf vind ik het in deze moeilijke tijd erg leuk dat mensen met dit initiatief een blij gevoel wordt gegeven.”
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!