Sjongersnocht 2e prijs Open Fries Kampioenschap 2019

JOURE – Het gemengd zangkoor Sjongersnocht uit Bantega is tweede geworden op het concours (met de nieuwe naam)
Open Fries Kampioenschap 2019, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland.

Maar liefst 21 koren, ingedeeld in 3 categorieën, hadden zich opgegeven voor dit zangfestijn, dat plaatsvond in De Oerdracht in Joure.
Het 25 leden tellend koor kwam uit in categorie B. Sjongersnocht startte met het vlotte inzing-nummer ‘Money, money, money’ van ABBA, gearrangeerd door hun eigen toetsenist Hans Hanse. Met een passende choreografie en vrolijke uitstraling werd de zaal gelijk geënthousiasmeerd. Als eerste concoursnummer was gekozen voor een a capella versie van ‘Stand by me’van Ben E King, gearrangeerd door Mac Huff. Een pittige moeilijkheidsgraad voor het koor, maar men wist er een swingend nummer neer te zetten. Het werd gevolgd door ‘In Nije Dei’ van De Kast, wederom gearrangeerd door Hanse. Dit nummer kwam zeer sterk naar voren met een prachtige opbouw naar het refrein toe. Sjongersnocht kreeg luid applaus en er klonk gejoel in de zaal.
De beide concoursnummers werden beoordeeld door de tweekoppige vakjury Nelleke Diepeveen uit Groningen en Gerben van der Veen uit Haskerdijken. Daarnaast was er een publieksjury die was samengesteld uit 20 leden van de andere koren.
De vakjury was behoorlijk streng en kritisch in de jurering dit jaar.
Er werden voor het eerst sinds jaren weer 3e prijzen uitgereikt. Voorgaande jaren ging elk koor met een 1e of 2e prijs naar huis. Des te trotser waren de leden van Sjongersnocht, die sinds januari onder leiding staan van Helga van der Wal, dat zij als 4e hoogste van de 12 koren in hun categorie uit de bus kwamen. Met een score van 200 punten werd dit gewaardeerd met een mooie 2e prijs.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!