Sible seit: “tot donderdag warmer”

LEMMER – Beste lezers een we hebben een nieuwe weerweek met nieuwe kansen. Na een paar warme dagen begon het afgelopen zaterdagmiddag de operatie afkoeling. De jas kon weer aan. Toch hoeven we niet te wanhopen. Ik zie ik weer wat kansen voor mensen die van warmte houden. Boven Spanje en Frankrijk liggen wat kleine depressies die zorgen ervoor dat er weer aangename zomerlucht met veel zon onze kant opkomt. Depressies geven dus niet alleen maar slecht weer.

In de nacht van donderdag op vrijdag lijkt ons wel een buienstoring ons te gaan besluipen. Een front wat bij een lagedrukgebied boven Frankrijk hoort, ligt vrijdagochtend vroeg boven Zeeland. Dit levert zeker vrijdag wat buien op.

Samenvattend verwachting voor komende week

Maandag

Droog met een afwisseling van wolken en zon. Er staat een matige noordwesten kracht 4. Met 17 graden is het aan de koele kant.

Dinsdag (langste dag)

Droge dag met mooie zonnige perioden. De wind is variabel kracht 2. In de avond een noorden wind, kracht 3. Met 19 graden is het heel normaal juni weer.

Woensdag

Droog met veel zon. De wind is zwak uit noordoost tot noordwest, kracht 2. Later in de middag weer een matige noorden wind kracht 3. 21 graden.

Donderdag

Droog met veel zon. De wind zwak en variabel, kracht 2. Tegen en in de avond een matige noordnoordoosten kracht 3-4. 24 graden.

Krijgen we een buiige vrijdag en een buiige zondag?

Voor het komend weekend zie ik zie hier en daar wat apen en beren. Waarom? Vanuit Ierland klopt een depressie aan de deur meldt zich een nieuwe depressie ten westen van Ierland. Deze zorgt in een zuidwestelijke stroming voor de aanvoer wat buien. De komende dagen maar eens kijken hoe de hazen gaan lopen.

Vrijdag

Af en toe zon maar ook kans op enkele buien mogelijk met onweer. De wind is meest zuidwestelijk, kracht 3. 21 graden.

Zaterdag

Afwisseling van wolken en zonnige perioden. Kans op een bui. De wind is in de ochtend zuidwestelijk, kracht 3. In de loop van de middag draaiend naar oost zuidoost, kracht 3. 22 graden.

Zondag

Veel bewolking en regelmatig buien. De wind is westelijk, kracht 3. 20 graden.

Wist u dat?

Het vandaag 22 jaar geleden op 20 juni bloedheet was met ruim 32 graden.

Wist u dat?

Het vandaag 20 jaar geleden(2000) de hele dag regende. Er viel 20 mm regen.

Wist u dat?

Het ook op 20 juni 2005 na een zeer warme nacht waarin het niet kouder werd dan 17,7 graden overdag werd het ruim 33 graden.

Wist u dat?

Het op 20 juni 2016 juist weer erg slecht was. Er viel de hele dag regen. Met 24 mm regen als eindresultaat.

Weerspreuk

Vliegen de vleermuizen s ‘avonds rond,

Dan komt er mooi weer in de vroege ochtendstond.

Sible Waaijer

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!