Scholen krijgen groene container

LEMMER – Als onderdeel van het project Groen Doen en in samenwerking met de vrijwilligers van Ho! Net yn ‘e Kliko wil ook de gemeente het afval scheiden beter stimuleren.
Drie scholen in Lemmer, Daltonschool Sint Jozef, De Tweespan en De Meerpaal hebben daarom een gratis gft-container gekregen. Ook het legen van de containers neemt de gemeente voor haar rekening. De scholen kregen daarnaast ook biobakjes voor in de klas.
De uitreiking van de eerste gft-containers vond donderdagmorgen 10 oktober plaats. De containers werden overhandigd door wethouder Irona Groeneveld die tevens een praatje hield in de klas van juf Annemiek en in de klas van meester Simon.

Kosten besparen op restafval
Bij veel scholen is er geen groene container aanwezig. Scholen worden namelijk vanuit het gemeentelijk afvalbeleid als ‘bedrijf’ gezien waardoor ze zelf voor het afvoeren van hun afval moeten zorgen. Een groene container brengt extra kosten met zich mee, waardoor veel scholen geen groene container huren.
Als het gft-afval in de container met restafval verdwijnt kan het niet meer worden gecomposteerd. Bovendien is de grijze container daardoor zwaarder, waardoor de afvoerkosten hoger zijn. Dat is zonde, zo vindt gemeente De Fryske Marren.
Met de gratis gft-containers wil de gemeente dan ook het goede voorbeeld geven.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!