Schitterende intieme huiskamervoorstelling

LEMMER – Drie acteurs van de totale cast van 9 spelers speelden woensdagavond aan de Schorpioen een huiskamerversie van de grote locatievoorstelling ‘Dorp Europa’, dat ook bij Polem wordt gespeeld op 16 november.
Maar liefst 38 bezoekers en 3 acteurs wisten het huis van Thijs de Boer en Ank Schotte te vinden. En ze hebben genoten van tot aan het bot van Beppe Costa, Eva Meijering en Romke Gabe Draaijer.
Je weet niet wat je meemaakt als je zoveel mensen over de vloer krijgt. Je kamer ombouwen tot een intiem theater is 1. Voor iedereen koffie, hapjes en drankjes is 2. En drie schitterende artiesten is 3.
Het motto ‘Dit is ons Dorp’ met al haar diversiteit aan inwoners wordt uitstekend neergezet. De in Italië geboren Beppe Costa weet met zijn gitaarspel, zang en uitdrukking te imponeren en biedt Eva en Romke de mogelijkheid te schitteren. En dat doen ze. Vooral de interacties met het publiek en de discussie na afloop. Waardevol. De drie acteurs geven een goed beeld van wat er deugt en niet deugt in onze (dorpse) samenleving.
Prachtig is het door Beppe begeleide en door Eva en Romke Gabe gezongen oeroude lied ‘Een hutje aan de Zee’. Overigens door Beppe Costa met zijn innemende stem heel sprekend ingeleid. Meer van dit moois in huiskamers. Ook de acteurs hebben genoten van hun optreden op de Schorpioen.

Vrijdag 16 november treedt de voltallige ploeg van 9 spelers op bij Polem BV aan de Industrieweg. (zie AGENDA)
Geschreven door Thijs de Boer

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!