SC Heerenveen winnaar 47e editie van het Douwe Boomsma Toernooi

LEMMER – Op zaterdag 18 juni vond voor de 47e keer het Douwe Boomsma Toernooi plaats bij CVVO in Lemmer. Na een succesvolle dag met schitterend weer, vele bezoekers, hele sportieve wedstrijden en veel doelpunten bleken na 48 wedstrijden uiteindelijk SC Heerenveen en FC Emmen de beste ploegen te zijn. Zij trapten dus rond de klok van 5 uur in de middag de finale af.

FC Emmen nam de leiding in de eerste helft en vervolgens trok SC Heerenveen de stand gelijk in de tweede helft zodat penalty’s moesten beslissen wie de winnaar zou gaan worden. De keeper van SC Heerenveen, Steffen Talsma, bracht zijn team de winst door één van de drie strafschoppen te keren.

Wilhelmus uit Voorburg

Wilhelmus uit Voorburg ging er met de derde plaats vandoor nadat ze Fortuna Wormerveer wisten te verslaan in de troostfinale. Quick Boys uit Katwijk werd door de scheidsrechters gekozen tot sportiefste ploeg van het toernooi en Ruben Maas van Wilhelmus werd gekozen tot beste speler.

“We kunnen als organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement met veel waardering vanuit de deelnemende ploegen en de toeschouwers. Vanuit diverse kanten kregen we de complimenten voor de professionele aanpak van het toernooi en de extra aandacht voor de deelnemende teams” aldus Peter Koehoorn, voorzitter van de organisatiecommissie.

Het Douwe Boomsma Toernooi is een landelijk toernooi voor JO13 teams, georganiseerd door CVVO. Dit jaar namen maar liefst 5 BVO’s deel; SC Heerenveen, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en FC Emmen. Daarnaast streden ook 11 landelijke amateurverenigingen om de prijzen.

Lees het hele verslag van de wedstrijd hier.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!