Sandra van der Sluis start praktijk voor fysiotherapie op haptonomische basis

LEMMER – “Luisteren naar je eigen gevoel en van daaruit trouw blijven aan jezelf. Jezelf kunnen en mogen zijn. Hoe ga jij eigenlijk om met emoties als verdriet, blijdschap, angst of boosheid of hoe ga jij om met druk of weerstand? Weet je dat lichaamstaal vaak veel meer zegt dan woorden?”

Sterke connectie tussen gevoel en verstand

De 48-jarige Sandra heeft in haar werk als fysiotherapeute en alsmede door eigen ervaringen en gebeurtenissen in haar leven, ervaren dat er een sterke connectie is tussen gevoel en verstand. Ze is zich hierin verder gaan verdiepen en heeft vervolgens in 2014 de 2-jarige opleiding tot haptonoom op fysiotherapeutische basis te Doorn afgerond.
Naast haar werk bij Revalidatie Friesland te Heerenveen, waar ze fysiotherapie en haptonomie combineert, is Sandra sinds oktober 2022 ook werkzaam in haar eigen praktijk in Lemmer.

Gewaar worden van je gevoel

Sandra: “Afhankelijk van gebeurtenissen in je leven, nieuwe situaties en ontmoetingen, kunnen voelen, denken en doen uit evenwicht raken. Wat doe je als je niet meer gewend bent om in contact te staan met je eigen verlangens, behoeftes of grenzen? Misschien herken of voel je sommige signalen in je lichaam niet meer of ben je ze zelfs uit de weg gegaan. Als je lichaam je wakker schudt, als het in opstand komt door lichamelijke klachten, of als je vastzit in je hoofd, is het moment aangebroken dat je jezelf mag uitdagen om terug te gaan naar wat je daadwerkelijk voelt.”

Ervaringsgerichte oefeningen, gesprek en aanraking

In haar nieuwe praktijk in Lemmer helpt Sandra je met behulp van ervaringsgerichte oefeningen, door in gesprek of door middel van de aanraking, gewaarworden van hoe jij je eigen patronen herkent en ervaart wat je anders zou willen, wat je hart je ingeeft en hoe je de verbinding met jezelf en iemand anders aangaat. Op haar website www.sandravandersluis.nl kan je er alles over lezen en een afspraak maken.

Verbinding

“Ik daag je uit om echt te luisteren naar je lichaam. Wanneer ben je authentiek aan jezelf? Wat voelt fijn, wat voelt niet fijn? Wat gebeurt er met je als iemand (te) dichtbij komt? Met andere woorden: bij elke ontmoeting begint de haptonomie. Door verbinding te maken met je eigen gevoel, herkennen en erkennen van je eigen lichaamssignalen en dit uit te dragen naar je omgeving, naar de wereld, ben je sterker en zelfbewuster. Je lichaam is immers als een huis om in te wonen. En wat is er fijner dan thuiskomen.”

Voel wat jou beweegt

Voelen, ervaren en verbinden is ook bewegen, loslaten en … DANSEN
Dus geeft Sandra 26 maart 2023 van 14.00-16.00 uur, op een prachtige locatie in het centrum van Lemmer, een workshop: DANSANTE HAPTONOMIE EN FYSIOTHERAPIE – dansend naar je gevoel. Ontdek wat je lichaam eigenlijk kan. Houd jij controle? Durf je los te laten? Welke gevoelens huizen er in je lichaam? Voel door expressie. En kom in beweging!

Meer informatie

Sandra van der Sluis Haptonomie en Fysiotherapie
www.sandravandersluis.nl
info@sandravandersluis.nl
Taanderij 1E, 8531 DW Lemmer

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!