Samen Actief start ook in Lemmer

DFM – Samen Actief is  voor mensen die een inkomen hebben op uitkeringsniveau, graag meer sociale contacten willen opbouwen, meer willen bewegen of activiteiten buitenshuis zoeken.
Deelname is gratis.

De start werd vorig jaar gemaakt in Joure door Miks Welzijn in samenwerking met het Kansenfonds van de Provincie Fryslân.
In Lemmer zal het programma vanaf september door de nieuwe welzijnsorganisatie De Kear worden opgezet.
Een beweeg- en coaching programma waarin een gezonde leefstijl en positieve mindset gecombineerd worden.

Iedereen kan meedoen
Om mee te doen aan Samen Actief hoef je helemaal geen ervaring met sporten te hebben.
De beweegmomenten en workshops worden zo samengesteld dat iedereen in eigen tempo en op eigen niveau mee kan doen. Door het toepassen van elementen uit het sporten in het dagelijks leven leer je werken aan persoonlijke doelen, samenwerken en je grenzen te verleggen. Niemand is te oud om mee te doen.
Iedere week wordt er gesport in groepsverband. Je gezonde leefstijl wordt hierdoor bevorderd. De buurtwerker sport en cultuur van welzijnsorganisatie De Kear helpt bij het ondersteunen en verbeteren van de leefstijl van de deelnemers.

Workshops
Naast het sportaanbod worden er ook workshops  georganiseerd op het gebied van gezonde voeding en Leefstijl. Kortom een gevarieerd programma om fysiek en mentaal sterker te worden.

Meedoen? Meld je dan snel aan.
We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek en bekijken op welk beweegniveau je kunt deelnemen en aan welke persoonlijke doelen je wilt gaan werken.
Je kunt een mailtje sturen naar Marcel Swart m.swart@sociaalwerkdekear.nl

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!