Sabrina van Trendlabel28 wil vooral laagdrempelig zijn

LEMMER –  Dat de winkels vanaf 28 april weer open mogen zonder afspraak is voor velen een uitkomst. Maar voor Sabrina van der Wal van Trendlabel28 helemaal. Want toen zij de winkel in dameskleding, woonaccessoires en cadeautjes aan de Vissersburen 28 overname op 1 december, kon ze niet bevroeden wat haar stond te wachten. “Nee, dat had ik niet zien aankomen. Als ik dit aankan, kan ik alles aan, denk ik wel eens.”

Met het overnemen van de winkel ging wel een droom voor Sabrina in vervulling. “Ja, dat wilde ik altijd al. En toen mijn voorganger op Facebook liet weten dat ze de winkel ging sluiten, tenzij er iemand zou opstaan die heel gepassioneerd was, stuurde ik dat naar mijn man.” Ze meldde hem dat dit heel mooi was geweest. Zijn antwoord was alleszeggend. “Geweest? Als het je droom is, ga er dan voor.” En zo gebeurde het.

Net overgenomen en toen kwam de lockdown

Op 1 december was ze dus de trotse eigenaar van deze bijzondere winkel in Lemmer. Maar toen kwam de totale lockdown en mocht er niets meer gekocht worden. En dat duurde lang. Ook het winkelen op afspraak was zeer beperkt en had voor velen de nodige haken en ogen. Maar nu zijn de mogelijkheden verruimd en hoopt ze dat zowel inwoners van Lemmer als toeristen haar winkel weer gaan vinden. “Ik ben er voor een breed publiek, maar qua mode grofweg voor dames vanaf 30 plus. Ik wil een zo breed mogelijk publiek bedienen, maar het is nog wel even aftasten wat mijn klanten worden en wat zij precies willen.”

Duidelijk is al wel dat ze in ieder geval kleding tot in de maat XXL wil aanbieden. En dat ze andere merken dan anders wil blijven aanbieden. “Dus geen 12 in een dozijn. Daarom heb ik ook al een aantal leuke nieuwe merken in het assortiment opgenomen. Ik had al Japan TKY, Simpel, InWear, freebird en Bianco. Maar heb daar Part2, Soaked in Luxury en 5th House van Nikky Plesse aan toegevoegd. Dat laatste merk is overigens niet kort en strak, zoals we dat van haar gewend zijn, maar een merk dat iedere vrouw kan dragen. ” Ook op schoenengebied zijn er nieuwe merken bijgekomen waar Sabrina trots op is. “Dwars bijvoorbeeld. Dat heeft echt alles wat een vrouw zich kan wensen. Van slippers tot sneakers.” Naast de merkkleding zorgt Sabrina ook voor betaalbare merkjes aan basisstukken. “Zodat je een wat duurder kledingstuk kunt combineren met een goedkopere basic. ”

Stijladvies mag, maar hoeft niet

Vanzelfsprekend geeft Sabrina die 10 jaar in de mode werkte voordat ze deze stap nam, ook desgevraagd stijladvies. “Ik kan heel goed laten zien hoe je iets draagt en ook wat het beste bij een bepaalde lichaamsbouw past.” Heeft iemand daar helemaal geen behoefte aan en wil zij bijvoorbeeld haar lichaamsrondingen juist benadrukken dan vindt Sabrina dat alleen maar stoer. “Wij hebben hier zo’n idee dat iedereen dun moet zijn en anders vooral bedekt. Iemand dat daar een heel ander idee over heeft, daar heb ik bewondering voor. Wij vrouwen zijn vaak veel te streng voor onszelf.”

Laagdrempelig

In alle opzichten wil Sabrina dat Trendlabel28 een laagdrempelige winkel is. “Iedereen moet zich hier thuis voelen. En je kunt gerust binnenstappen zonder dat je het gevoel hebt dat je iets moet kopen. Ook in deze rare tijd. Ik merk wel dat mensen nu bijna het gevoel hebben dat ze verplicht zijn iets te kopen. Dat gevoel wil ik niemand geven. Kom vooral binnen en kijk om je heen. Voor kleding, maar ook voor een leuke accessoire voor in je huis of voor een leuk cadeautje. “ Wie nog niet fysiek durft te winkelen, kan ook in de webshop van Trendlabel28 terecht.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!