Ruimte door regels

Archieffoto

DFM – Door de versoepelingen per 1 juli is er weer meer ruimte voor initiatieven en evenementen, onder bepaalde voorwaarden.

Lokale ondernemers en organisaties zelf verantwoordelijk
Gemeente: “Lokaal kijken we in samenspraak met initiatiefnemers wat binnen de landelijke richtlijnen en de noodverordening (wordt nog voor 1 juli vastgesteld) van de Veiligheidsregio Fryslân mogelijk en haalbaar is.
De voorwaarden vragen vaak veel voorbereiding van de organiserende instantie. Denk aan voldoende zitjes op afstand, beveiliging, een checkgesprek en/of triage. Als organisator ben je zelf verantwoordelijk voor het borgen van deze voorwaarden in je evenement.
Voor veel, vooral wat grotere evenementen zal dit niet altijd haalbaar zijn op deze termijn. Voorbeelden in De Fryske Marren zijn de Jouster Merke, Allegorische optocht en Agrarische Schouw. Deze besturen hebben besloten om hun evenement dit jaar niet te houden.

Er zijn reguliere evenementen die nu weer door kunnen gaan maar ook evenementen die graag willen verplaatsen.
We moeten qua planning rekening houden met elkaar en met de aanvraagperiode bij de gemeente, de capaciteit en inzet van politie en GGD. Als Friese gemeenten stemmen we de vergunningen met elkaar en met de Veiligheidsregio af: doel is om hier qua beoordeling ook één lijn in te houden.

Een vergunning voor een evenement moet normaal minimaal acht weken van tevoren worden aangevraagd. Komende week gaan we in regionaal verband de procedures afspreken die we hanteren voor de evenementen in deze zomerperiode”.
Op de site van de rijksoverheid bij horeca en evenementen staat
veel praktische informatie zo ook over het openen van sportkantines en bijbehorende terrassen.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!