Rouwcafé in De Fryske Marren wordt voortgezet

LEMMER – Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.

Veel belangstelling

Het Mantelzorg Informatie Punt heeft daarom een aantal keer een reeks bijeenkomsten Rouw en verlies georganiseerd. Onderwerpen die aan bod kwamen waren rouw- en verliesverwerking, ervaringen delen, vorm geven aan herinneringen en hoe nu verder. Vanuit deze groepen is het idee ontstaan voor het opzetten van een Rouwcafé. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers elkaar graag willen blijven ontmoeten. Sommigen maken zelf een nieuwe afspraak met elkaar, bij anderen blijft het bij een voornemen. Daarom is het Mantelzorg Informatie Punt woensdag 17 april gestart met 1e Rouwcafé. Daar was zoveel belangstelling voor dat het initiatief wordt voortgezet.

Wat is een rouwcafé?

Het Rouwcafé is een ontmoeting in een informele sfeer. Tijdens een kopje koffie of thee kunnen gedachten, ervaringen en vragen worden gedeeld. Soms is een half woord al genoeg om elkaar te begrijpen, dit geeft (h)erkenning en wellicht vertrouwen naar de toekomst.
Net als in een gewoon café hoef je je niet van tevoren aan te melden. De toegang is gratis en er is volop koffie en thee. Ook is het mogelijk om sámen met iemand langs te komen.

Datum en locatie

Woensdag 22 mei 2024 van 10.00 – 11.30 uur
Locatie: Klaver Dagbeleving,
Adres: Kleine Beer 15, 8531 MS Lemmer

Voor meer informatie kunt u bellen met het Mantelzorg Informatie Punt, contactpersoon is Francien Bekius, mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl, 06-51291163