Robert Frank Walinga 25 jaar makelaar-taxateur in Lemmer

LEMMER – Vandaag 11 september is het precies 25 jaar geleden dat Robert Frank Walinga werd beëdigd als makelaar-taxateur onroerende zaken. Toen was dit nog een beschermde titel en beëdiging vond plaats door de rechtbank. Een formele titel die in 2001 werd afgeschaft waarna “makelaar” een vrij beroep werd. Ook trad hij, na zijn beëdiging, 25 jaar geleden toe als lid van beroepsorganisatie NVM.

Prestatie

De NVM heeft aan de titel “makelaar” altijd veel belang gehecht en kent strenge en strakke regels en procedures voor haar leden. Het is dan ook een prestatie en een eer om 25 jaar lid te zijn van de NVM, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland, aldus de organisatie.

Stafje en oorkonde
De NVM laat het lidmaatschap niet onopgemerkt voorbijgaan en als verdienste wordt de jubilaris na 25 jaar lidmaatschap bekroond met een stafje. In makelaarsland is het felbegeerde “makelaarsstafje” en kleinood, dat al sinds 1636 binnen de makelaarsgilde in Amsterdam aan makelaars werd gegeven als bewijs van betrouwbaarheid, een groot bewijs van verdienste.

Soms harde opstelling

Afgelopen week werd Robert Frank verrast met een feestelijk moment, waarbij voorzitter van de NVM regio Noord, Willem Donker het stafje uitreikte en namens NVM voorman Onno Hoes een persoonlijk geschreven oorkonde van verdienste mocht uitreiken. In de speech refereerde Donker aan de transparantie maar ook de soms harde opstelling van makelaar Robert Frank Walinga in zijn onderhandelingen. Donker benadrukte speciaal de integriteit en heldere manier van communiceren van Robert Frank en sloot af met de mededeling dat er over Robert Frank in 25 jaar nimmer een negatief signaal of klacht was ontvangen bij de NVM, een ultiem teken van goed vakmanschap.

Verrassingsfeestje
Robert Frank zelf was niet op de hoogte van het feestje, waar zijn collega’s, vrienden en familie aanwezig waren. Toen hij arriveerde in de Beachclub, waar hij een “afspraak” had met eigenaar René Engwerda, was hij oprecht verbaasd. “Ik had een afspraak bij de gemeente in Joure en begreep al niet waarom deze afspraak zo’n prioriteit had. Het paste ook slecht in mijn agenda. En toen ik een sms zond dat ik het niet ging redden en het wat later zou worden werd ik gebeld en vriendelijk, maar wel héél dringend, verzocht direct naar Lemmer te komen. Een heel bijzonder moment dus uiteindelijk”. Op de vraag hoelang Robert Frank makelaar denkt te blijven antwoordde hij direct: “Het is een prachtig vak, eigenlijk zou ik niets mooiers kunnen bedenken. Dus wat mij betreft plakken we er nog 25 jaar achter aan.”

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!