Results Gym: Bewegen en gezond blijven voor mensen van 12 tot 110 jaar

Arjan Kats (rechts) en Alexander Godschalx (links). De beide eigenaren (vlak na de overname) hebben een heel duidelijke filosofie over sporten en bewegen.

LEMMER – Al 15 jaar lang praten Arjan Kats en Alexander Godschalx over de ideale sportschool. Arjan als sportschoolhouder, Alexander aan de andere kant van de tafel als lid van die sportschool. Maar ook als anesthesioloog en pijnspecialist in het ziekenhuis. Het tweetal heeft een diep geloof dat je door een gezond leven vaak kunt bewerkstelligen dat mensen op hoge leeftijd zelfstandig kunnen functioneren. Gezond bewegen, gezond eten en stressmanagement staan daarbij voorop. En dat is nu juist waar de beide heren op in zetten nu ze fitnesscentrum “Nije Balans” aan de Straatweg 52B in Lemmer hebben overgenomen. “Ons idee van de ideale sportschool bestond al heel lang en toen de Nije Balans te koop stond, konden we dat realiseren.”

Results Gym

Die idealistische doelstellingen komen in hun sportschool met de nieuwe naam Results Gym tot uiting in professionele begeleiding, gezelligheid, betaalbaarheid en een persoonlijke benadering. En vooral in een aanbod voor iedereen. Van jongeren die het liefst met een oortje in youtubefilmpjes bekijken en zo sporten, tot een club die is omgedoopt tot “Krachtig 80”. Bovendien is lid worden van de club betaalbaar. Een abonnement is er al vanaf 39,95 euro per 4 weken voor volwassenen en voor jongeren vanaf 29,95 per 4 weken. Werken met een personal trainer kan ook voor een redelijk bedrag. En iedereen van 12 tot 110 jaar kan er terecht vindt het tweetal.

Bewegen is zo belangrijk in het leven

Bewegen is zo belangrijk in het leven. Het is de ideale preventie voor heel veel zaken. Naast niet-roken, goed slapen en niet drinken kun je daarmee vaak heel positief oud worden,” aldus Alexander die in het ziekenhuis elke dag heel andere voorbeelden voorbij ziet komen. “Maar vooral het plezier in sporten moet er zijn. Als mensen het leuk vinden, als er een spelelement in zit, dan gaan ze door en haken ze niet na 3 maanden weer af,” weet Arjan als geen ander. “Bovendien is het gezellig om samen te sporten. En dat alles samen maakt dat je vaak gezonder en gelukkiger wordt.”

Van afvallen tot conditie opbouwen

Aan de sportschool is het dan om mensen een bepaald doel te laten behalen, vinden beiden. “En dat team staat hier. Het is een groep enthousiaste mensen die heel betrokken is. En dat houden we graag zo.” De doelen van mensen kunnen uiteenlopend zijn: van afvallen tot het opbouwen van conditie of het werken aan extra spiermassa.” Daarvoor is naast goed personeel ook goede apparatuur nodig. Daarvoor is de afgelopen maanden verouderde fitnessapparatuur vervangen door de allernieuwste fitnesslijn van Matrix. Ook zijn er allerlei extra apparaten geplaatst. Bovendien is er een speciale ruimte voornamelijk voor vrouwen waar zij hun bekken, billen en buik kunnen trainen. Voor dat doel zijn 4 gespecialiseerde fitnessapparaten aangeschaft.

Aandacht voor “ouderen”: Krachtig 80

Bijzonder is verder de aandacht voor “ouderen” aangeduid met de term Krachtig 80. “Mensen van 80 of 90 jaar zeggen vaak dat een sportschool niets voor hen is. Maar feit is dat je vanaf je 30e levensjaar steeds minder spiermassa hebt. En dat terwijl de maatschappij steeds meer inzet op zelfredzaamheid en zelfstandig thuis blijven wonen. Door in te zetten in krachttraining op latere leeftijd zorg je voor spiermassa en het vermogen om zelf heel veel zaken te blijven doen. Daarmee zorg je goed voor jezelf en heb je minder hulp nodig.” Maar ook de sociale component is volgens Arjan daarin heel belangrijk. “Gewoon gezellig met elkaar koffie/thee drinken, een praatje maken en samen sporten is ook heel belangrijk voor je welzijn.” En eigenlijk vinden de beide heren dat eenieder boven de 70 jaar een gratis sportabonnement zou moeten ontvangen van de regering. “Want daarmee werk je heel preventief.”

Trainen met eGym

Het meest effectief is volgens de beide heren wel om met het eGymconcept te trainen. Door 2 keer in de week met 10 computergestuurde apparaten te trainen die zijn ingesteld op iemands eigen fysieke situatie, wordt men echt uitgedaagd om steeds meer te presteren. “Dat gecombineerd met goede voeding bestaande uit onder andere voldoende eiwitten, zorgt ervoor dat iemand wel 30 tot 40% meer kracht krijgt. Dit is uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen gebleken.” De eGym was al onderdeel van de sportschool, maar aan de 8 aanwezige toestellen zijn nog 2 extra toegevoegd. “Om de wachttijd te verkorten en om het feit dat het erg populair is om op die manier te trainen.”

Dag en nacht terecht

Bij Results Gym kunnen mensen overigens dag en nacht terecht. Met camerabewaking worden de zaken dan in de gaten gehouden. “Maar het is in de praktijk niet zo dat veel mensen midden in de nacht nog aan het trainen slaan. Maar wie dat wil, kan komen. Je kunt bij ons trainen wanneer je wilt en kunt. En dus bijvoorbeeld ook op feestdagen.”
Betaalbaarheid vinden de beide heren daarnaast heel belangrijk. Zodat sporten voor iedereen mogelijk is, dus ook met mensen met een krappe beurs. Daarom is er al een abonnement voor 39,99 euro per 4 weken voor een volwassene en 29.99 per 4 weken voor een jongere tot en met 22 jaar. Verder biedt de sportschool ook familieabonnementen voor maximaal 5 familieleden die op hetzelfde adres wonen voor 119.99 per maand.  “Maar wie bijvoorbeeld gebruik wil maken van een personal trainer kan dat ook doen tegen een betaalbaar tarief.”
Naast het individuele fitnessen en de eGym krachtcirkel kunnen leden ook groepslessen volgen bij Results Gym. “Van Yoga tot Body Pump, yogilates, circuittraining, boksen en van dance tot spinning. Dit alles voor een gezonde geest en een gezond lichaam.”

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Results Gym: Home – Results Gym

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!