Reddingsbrigade Lemmer ontvangt nieuw vaartuig

LEMMER – Afgelopen zomer werd reddingsbrigade Lemmer benaderd door Windsurfvereniging Makkum ’96 met een verrassende vraag. “Hebben jullie interesse in een goede boot met buitenboordmotor?”

Vereniging ontbonden

Hoewel windsurfen zeker in Makkum nog volop leeft, is er minder behoefte om te surfen in verenigingsverband. WVM’96 had te maken met teruglopende ledenaantallen en daarom werd het besluit genomen om de vereniging te ontbinden. Omdat de leden van WVM’96 graag wilden dat de motorboot van de vereniging op een plek terecht zou komen waar deze de watersport ten goede zou komen, werd de reddingsbrigade in Lemmer gevraagd of er interesse was om de boot in gebruik te nemen.

Evenementen beter ondersteunen

Deze niet alledaagse vraag werd natuurlijk zeer positief ontvangen en na enkele leuke gesprekken heeft de reddingsbrigade dit aanbod graag aanvaard. Met deze nieuwe motorboot in de vloot kan de brigade evenementen nog beter ondersteunen.

Een van die evenementen waar de reddingsbrigade bij aanwezig is en blijft is de Real Trip in Makkum. Een groot windsurfevenement in september waar 150-200 surfers uit binnen- en buitenland op af komen. Naast dit evenement kunnen ze met, de cadeau gekregen boot, de diverse lokale evenementen op het water blijven ondersteunen op het gebied van waterveiligheid.

De overdracht

Op zondag 8 oktober ontvingen Bareld Stoker en Demco Bes,namens de bewakingscommissie van reddingsbrigade Lemmer, het vaartuig uit handen van WVM’96 voorzitter Luc Salomons. Op naar vele veilige kilometers op het water!