Redders (127) geslaagd bij Reddingsbrigade

LEMMER – Woensdag 3 en vrijdag 5 juli zijn bij Reddingsbrigade Lemmer de KNBRD examens gehouden voor de verschillende diploma’s. Vele ouders hebben het afzwemmen van hun zoon/dochter in zwembad “Ny Sudersé” bijgewoond.
De examens zijn afgenomen onder toezicht van examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen.
De examens worden afgenomen volgens de normen van de KNBRD exameneisen. Bij deze examens wordt gekeken naar vaardigheden die betrekking hebben op het zwemmend redden en het geven van leiding bij een redding. Daarbij gaat het om het toepassen van bevrijdings- en de vervoersgrepen. Ook het gebruik van reddings– en hulpmiddelen moet hierbij juist worden beheerst. Tevens is het onderwaterzwemmen een belangrijk onderdeel, net zoals het popduiken en het opduiken van ringen. Verder wordt naar aanleiding van een ongeval gekeken of de kandidaat op de juiste wijze slachtoffer(s) aan de kant brengt.
Bij het diploma Life Saver 1 moest een schriftelijk theorie-examen worden afgelegd en Life Saver 3 een mondeling examen.

Voor Junior Redder 1 zijn 21 kandidaten geslaagd, Junior Redder 2 – 13, Junior Redder 3 – 13, voor Junior Redder 4 – 32, Zwemmend Redder 1 – 12, Zwemmend Redder 2 – 11, Zwemmend Redder 3 – 16, Zwemmend Redder 4 – 5 en voor Life Saver 1 – 3, Life Saver 3 – 1 kandidaat. Ook kreeg Marjan Boskma haar instructeursdiploma Niveau-3, zij was hiervoor geslaagd en deze werd uitgereikt door een lid van de Hogere Bondsopleidingen van Reddingsbrigade Nederland.

Introductiezwemmen
Woensdag 10 en vrijdag 12 juli is er nog het introductiezwemmen. Ieder lid mag dan een vriend of vriendin meenemen, mits deze beschikt over een zwemdiploma.
Op woensdag 28 en vrijdag 30 augustus gaat het nieuwe seizoen weer van start. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via proefles@rblemmer.nl
Als afsluiting van het seizoen organiseert de Reddingsbrigade altijd een strandactiviteit voor haar leden. Op het strand werden diverse spelletjes gedaan die te maken hebben met oefeningen van het redden van drenkelingen, zoals bodem afzoeken (zie foto), klosgooien, brancardrace. Maar ook zandkastelen bouwen en een sponzenrace.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!