Quintas wint met overtuiging

De heren van Quintas moesten het opnemen tegen BV-leeuwarden. Quintas staat tweede in het klassement en Leeuwarden derde.

Met twee afwezige spelers moest Quintas de wedstrijd spelen met weinig schutters die vanaf achter de driepuntslijn sterk zijn. Voorafgaand werd afgesproken dat de heren een zone verdediging gingen spelen, echter de wedstrijd begon zwakker dan verwacht. Afstandsschoten vielen niet en van dichtbij werd er regelmatig gemist. De eerste kwart werd uitgespeeld in het voordeel van Leeuwarden 12-16.
Het tweede kwart begon en was het de taak van Quintas om sneller te passen en de balsnelheid te verhogen waardoor schutters vrij komen te staan voor een open schot. Het leek ineens alsof Quintas een heel ander basketbalspel aan het spelen was dan de eerste tien minuten. Het schotpercentage was ontzettend hoog, 46-30 in het voordeel van de Lemsters.

De tweede helft begon eveneens sterk voor Quintas. Maar dit bleek van korte duur door een opstootje dat zich afspeelde binnen het veld. Door onsportief spel van een Leeuwarder moesten twee Lemsters en de desbetreffende tegenstander een aantal minuten pauzeren op de bank. Toen laatstgenoemde het veld weer mocht betreden was het wederom dezelfde persoon die zich onsportief gedroeg. Een speler van Quintas dacht vrij met twee handen spectaculair te kunnen dunken, maar werd door de Leeuwarder in de rug gedrukt en onderuit geveegd.
Uiteindelijk nam de scheidsrechter een juiste beslissing om de basketballer niet meer te laten spelen. Ondanks een turbulente tweede helft pakte Quintas de winst met een 90-60 eindzege.