PvdA wil haast met besluit Krijgerplein

LEMMER – De PvdA wil dat er haast wordt gezet achter het besluit rondom het Burgemeester Krijgerplein. Ze heeft aan het college van B&W een aantal vragen gesteld over de zaak en hen gevraagd haast te zetten achter het besluit.
De partij meldt dat door verschillende inwoners uit de gemeente maar ook daarbuiten al jaren is gevraagd om het BK plein van naam te veranderen, omdat Krijger niet van onbesproken gedrag zou zijn. Verder wordt gerefereerd aan de petitie, getekend door meer dan 600 personen om de naam te veranderen.

Bij het aanbieden van de petitie heeft hebben B&W al aangegeven dat ze het Niod om nader advies heeft gevraagd, maar dat het nog wel tot september zou kunnen duren voor die informatie beschikbaar is. Door de covid-19 crisis zou het Niod niet in staat zijn snel te voldoen aan adviesverstrekking, omdat het Nationaal Archief niet geopend zou zijn. De PvdA geeft aan dat het Nationaal Archief inmiddels wel weer geopend is.
De PvdA dringt dan ook aan om sneller duidelijkheid te krijgen over Krijger. Verder wil ze dat burgemeester en wethouders haast maken met het beslissen over de naam. Ook vraagt ze om de kwestie, als dat nodig is, voor te leggen aan de gemeenteraad.
B&W hebben de indieners van de petitie inmiddels laten weten dat het nog veel langer gaat duren voordat er uitsluitsel is. Volgens hen wordt dit pas eind van het jaar.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!