PvdA: Gebruik gewasbestrijdingsmiddelen moet stoppen

DFM – In 2020 wordt het wettelijk verboden om gewasbestrijdingsmiddelen te gebruiken op sportvelden. Volgens de staatssecretaris van Infrastructuur mevrouw Van Veldhoven, is er onder strenge voorwaarden daarna nog voor 2 jaar de uitzondering om gewasbestrijdingsmiddelen te gebruiken om bestrijding van o.a. schimmels en weegbree en dergelijke tegen te gaan.
De PvdA in de gemeente De Fryske Marren wil nu weten of deze gewasbestrijdingsmiddelen nog op sportvelden worden gebruikt en als dat zo is of het college van B&W ook niet vindt dat dit moet stoppen. ´Deze middelen zijn slecht voor de volksgezondheid, mens, dier en milieu,´stelt de PvdA.

Door de beheerders van de sportvelden zal een plan moeten worden gemaakt waarin wordt aangegeven hoe het gebruik van deze bestrijdingsmiddelen wordt teruggebracht en uiteindelijk wordt gestopt. De partij wil weten of B&W inmiddels een beeld hebben van de manier waarop de gemeente of de beheerder van sportvelden het gebruik van deze schadelijke middelen terug gaat brengen en hoe ze met dat verbod om willen gaan. Ook wil ze weten of de gemeente overleg heeft met verenigingen en organisaties van sportvelden over de afbouw van die middelen. De fractie wil verder dat de gemeenteraad wordt geïnformeerd. Tevens vraagt ze om alternatieven voor het goede beheer van sportvelden, nu het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen op sportvelden wordt verboden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!