PvdA DFM bezorgd over prijsstijgingen en wil proef kwijtschelding

Het feit dat grote buitenlandse partijen nu enorm veel verdienen en dat steeds meer mensen dat niet kunnen betalen is een punt. Er wordt nu onderzocht of we dat zelf niet veel beter en goedkoper kunnen in Friesland.

LEMMER – De PvdA fractie van de gemeente De Fryske Marren heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ze is bezorgd over hoe de inwoners van de gemeente door de huidige prijsstijgingen van energie en voeding in de problemen blijken te komen. Dit ondanks dat er voor energie een toeslag is beloofd voor de lagere inkomens.

De gemeente Leeuwarden gaat volgens de Leeuwarder Courant beginnen met een proef finale kwijtschelding ernstige schulden in de courant. Na het lezen van dit artikel wil de fractie weten of burgemeester en wethouders op de hoogte zijn van dit artikel en de proef die in Leeuwarden start. Ook wil ze weten in hoeverre inwoners van de Fryske Marren begeleid worden bij ernstige schulden.

Kan in DFM proef worden gestart?

Verder wil ze weten of er in de Fryske Marren een mogelijkheid is om ook een proef te starten om inwoners met ernstige schulden kwijt te schelden onder strenge voorwaarden en begeleiding? Ze wil van B&W weten of die bereid zijn deze mogelijkheid uit te werken en aan de gemeenteraad voor te leggen.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!