Primeur: IJB vervoert met elektrische vrachtwagen

LEMMER – Het vervoer van ruwbouw betonproducten bij de IJB Groep gaat vanaf januari van dit jaar ook met een elektrische vrachtwagen. Combex en IJB Groep zetten met de Volvo FMX volgens eigen zeggen samen een belangrijke stap in hun streven naar een duurzame toekomst met deze truck.

150 kilometer rond de fabriek

De elektrische vrachtwagen draagt bij aan vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. De Volvo FMX Electric wordt specifiek ingezet voor het vervoer van heipalen en andere prefab funderingsproducten van de IJB Groep. De truck rijdt van de productielocaties van de IJB Groep in Lemmer, Kampen en Lelystad en vervoert vrachten binnen een straal van 150 kilometer rond de fabrieken.

Elektrisch versus diesel

Een van de voorwaarden van Combex was dat de inzet van een elektrische truck gelijk zou zijn aan die van een diesel  vrachtwagen. Met de Volvo FMX Electric blijkt Combex een groot deel van het leveringsgebied te kunnen bedienen.

Opladen bij IJB

Het opladen wordt verzorgd op het terrein van de IJB Groep. “In januari 2023 hebben we een snellaadstation voor het laden geplaatst. Hiermee kunnen zware vrachtwagens tot 350 kW per uur worden geladen”, vertelt Gertjan van Solkema, Adjunct Directeur Operations van de IJB Groep.  Tijdens de verplichte rustpauzes van de chauffeur kan de truck worden bijgeladen. Waardoor verder gereden kan worden en de vrachtwagen voldoende kilometers kan maken voor de dagelijkse inzet.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!