Poets je tanden voor Valentijnsdag

Tips van de Mondhygienist Te Plak voor Valentijnsdag. Die begint met goed poetsen.

LEMMER – Valentijnsdag komt er weer aan. Misschien komt het er deze keer wel van met je nieuwe vlam. Of pakt je partner deze keer uit (blijven hopen). En dan komt het moment waar je de hele tijd naar toe gewerkt hebt …. jullie hoofden gaan naar elkaar toe … en dan ….

Tongzoenen

Tijdens het tongzoenen gebeurt er verschrikkelijk veel in de mond. Je speekselproductie neemt toe. Speeksel helpt de mond te smeren, het reinigt de mond en het neutraliseert zuren die tandbederf kunnen veroorzaken. Maar als je partner (of proefpersoon) een slechte mondhygiëne heeft, kunnen er ook minder goede bacteriën worden uitgewisseld, wat kan leiden tot een verhoogd risico op tandvleesproblemen en tandbederf. En zeg nou zelf, als de hoofden naar elkaar toe gaan en de mond open gaat, dan kan een minder frisse adem ook een echte afknapper zijn, die het hele moment laat verdwijnen.

Wat kun je doen voor je Valentijnsdate?

Gok jij het er op? Als je het moment niet af wilt laten hangen van je mondgezondheid dan zijn er een paar stappen die je op korte termijn nog kunt doen.

Stap 1: Zorg ervoor dat je minimaal 2 maal per dag je tanden poetst. Een elektrische tandenborstel geeft vaak een beter resultaat maar een gewone werkt natuurlijk ook.

Stap 2: Ga tandenstokers of ragers gebruiken na het eten. Etensresten die tussen de tanden achterblijven zijn een geweldige basis voor de minder goede bacteriën en zorgen ook voor een minder aangename geur uit je mond.

Stap 3: Ga voor Valentijnsdag toch nog naar de mondhygiënist. Zij kan in ieder geval het tandsteen en de plak weghalen. Bloedend tandvlees is waarschijnlijk niet voor Valentijnsdag op te lossen, maar je kunt vast tips krijgen om ermee aan de slag te gaan.

Aan de slag

Wil je nog voor Valentijnsdag naar de mondhygiënist in Lemmer? Bel dan met 06 466 566 71 of mail naar vraag@mondhygienistteplak.nl. En als dan de hoofden naar elkaar toe gaan … dan ….