Plannen Zuiderzeestraat, Flevostraat en Parkstraat

LEMMER – Lyaemer Wonen heeft afgelopen week een deel van haar plannen ontvouwen voor de Zuiderzeestraat, Flevostraat, Gale Hamkesstraat en de Parkstraat in een bijeenkomst voor bewoners. Er waren maquettes te zien van de nieuwe woningen en architecten lieten zien hoe zij denken dat de huizen er uit moeten komen te zien.
De meeste woningen zijn niet enorm groot, omdat Lyaemer Wonen stelt dat de meeste van haar huizen worden bewoond door 1 of 2 personen. Daarom hebben de meeste woningen boven 2 slaapkamers, maar dan vaak ook nog 1 slaapkamer beneden.
Dit zijn zogenaamde levensloopbestendige huizen, zodat mensen er ook op latere leeftijd kunnen blijven wonen. Er zijn overigens ook woningen met 4 slaapkamers. Wel zijn alle nieuw te bouwen woningen zo energieneutraal mogelijk. De huurprijs van de huizen zal rond de 600 euro liggen, hoewel de exacte prijs nog bepaald moet worden.

Sloop
De woningen aan de Flevostraat 25 t/m 31 (4 huizen), Zuiderzeestraat 53 t/m 63 A (12 huizen), Gale Hamkesstraat 1 t/m 8 (8 huizen) en de Parkstraat 100 t/m 104A (4 huizen) worden het eerst gesloopt en daarvoor komt nieuwbouw in de plaats. Het blok met 4 woningen aan de Parkstraat wordt vervangen door 3 seniorenwoningen.
Op de plek van de andere huizen komen eengezinswoningen.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!