Peuterpret bij Daltonschool St Jozef

LEMMER – Vaak kijken kinderen reikhalzend uit naar het moment dat ze naar de Grote School mogen. Soms gaan ze samen met broertjes of zusjes de klas in en worden ze nieuwsgierig naar alles wat er daar gebeurt . En regelmatig zijn kinderen er echt aan toe om in een peutergroep te spelen en spelenderwijs te leren.

Peuteropvang
Bij Daltonschool St Jozef zullen op 30 oktober de eerste peuters hun intrede doen op school in een heuse peutergroep.
In samenwerking met Prokino Kinderopvang wordt er peuteropvang geboden voor kinderen van 2-4 jaar. Eén van de lokalen van school is ingericht voor de peuters met prettige hoeken waar ze kunnen spelen. Er is aandacht voor fijn samen bezig zijn, kleuren en tekenen, liedjes zingen, buitenspelen en qua voorbereiding op school wordt er gewerkt aan zelfredzaamheid in aanvulling op thuis. Kinderen leren op de peutergroep al een beetje in de kring te praten en te luisteren.
Al die ervaring is mooi meegenomen als ze straks instromen in groep 1. Op de peutergroep wordt naast ontdekkend en bewegend leren ook ontwikkelingsgericht gewerkt met de VVE methode Piramide. De thema’s van school en peuters worden zoveel mogelijk op elkaar aangepast en er wordt in samenwerking inhoud aan gegeven.
Naast peuteropvang is er op school ook een buitenschoolse opvang, Villa Buiten.

Start 30 oktober
De peutergroep start op 30 oktober op dinsdag- en donderdagochtend van 08.30-12.00 uur.
Mocht u interesse hebben, neemt u dan vooral contact op met Daltonschool St Jozef 0514-560563 of met Prokino Kinderopvang: 06-33342674.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!