Petitie voor meer groen in Lemmer

Er is aan de Kortestreek nog amper een boom te vinden.

LEMMER – Spanvis is een petitie gestart om in Lemmer meer groen terug te krijgen. De grootschalige kaalkap en bomenkap in Lemmer is de initiatiefnemers een doorn in het oog. “Wij willen behoud van bomen en juist meer bomen in Lemmer. Help het mooie dorp weer groen te krijgen en te houden. Laten we met zijn alleen proberen dit te doen slagen,” staat in de petitie te lezen die kan worden getekend.

In de reacties van mensen die het met de stelling eens zijn, komen allerlei argumenten naar voren. Te weinig groen, te veel kap, de gemeente snoeit te veel gezonde bomen, dat Lemmer de charme van vroeger met veel groen terug moet krijgen en dat er geen inspraak is op waar groen zou moeten zijn. Maar ook dat  het beeld van het Dok groener moet. “Dat bomen essentieel zijn voor een gezonde leefomgeving, zeker nu zomers steeds warmer worden. Daarnaast is het gewoon mooier. Tegels eruit, groen erin.”

Maar ook: “Omdat ik Lemmer door de jaren heen zie ontgroenen. Alle toegangswegen/ straten naar het centrum toe verdienen een groene aanpak/ beplanting. In de Schans staat bijvoorbeeld nog maar 1 boom.” En weer iemand anders:”Ze vormen de zuurstof voor ons lijf en onze ziel. Blijf af, en doe juist meer!” Ook wordt aangegeven dat er onvoldoende groenbeleid is in De Fryske Marren/Lemmer.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!