Peter van den Brandt zoekt nabestaanden Meester Wijma

Meester Wijma zorgde er voor dat er een begraafplaats kwam in Bantega. Foto Spanvis

BANTEGA – Voor de plannen van een monument ter nagedachtenis van Meester Wijma die het initiatief nam tot de begraafplaats Bantega, is Peter van den Brandt op zoek naar:

  • Marion Huygens, geb. Wassenaar 1 Juli 1941
  • Marina Henriëtte Huygens, geb. Wassenaar 22 Juni 1944.

En

  • Tatja Vos, Aangegeven 05-07-1941 Amsterdam
  • Pieter Giliam Vos, Aangegeven 14-08-1942
  • Dochter Victorien Vos, Geboren Niet bekend
  • Zoon Paul Vos. Geboren Niet bekend

Of diens nazaten.

Ken jij iemand of wil je dit delen?

Ken je iemand van deze mensen of wil je dit bericht delen zodat het hopelijk bij de juiste mensen terechtkomt, stuur dan een mailtje naar info@lemsternijs.nl en wij zorgen er voor dat Peter de informatie krijgt.

Over meester Dille Wijma

De gemeentelijke begraafplaats in Bantega bestaat 100 jaar. Meester Dille Wijma zorgde voor deze laatste rustplaats, omdat hij zag dat nabestaanden daarvoor  met een praam of boerenkar door weer en wind met een overledene naar Echten of Oosterzee moesten. Wijma vond daarom dat er ook in Bantega zelf een begraafplaats moest komen. Door zijn tussenkomst en door bij de gemeente aan te dringen, kwam die begraafplaats er in 1932. Zelf overleed hij echter al veel eerder in 1922 en werd begraven in Oosterzee. Zijn graf bestaat niet meer.

Op initiatief van begrafenisvereniging De Laatste Eer en gemeente De Fryske Marren is er een gedenkteken gemaakt voor Dille Wijma. Dit gedenkteken zou worden onthuld op 2 november 2023, maar door de storm van die dag kon dat niet doorgaan.

Meer informatie op Spanvis

Op Spanvis is meer te lezen over Meester Dille Wijma.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!