Pegasus jongens halen zilveren medaille

Heerenveen – In de Epke Zonderland Turnhal werd zaterdag 21 januari de eerste (van de 3) turnwedstrijden voor jongens gehouden. Er werd in teams geturnd, dus per toestel telden de beste drie scores. Van Pegasus Lemmer kwamen er zeven jongens in actie.

Pupillen C

Bij de pupillen C bestond het team van Pegasus uit Mathijs van der Zee, Harm de Groot, Daley Wever, Sym Gort en Wieger Bangma. Hoewel er hier en daar wat elementen vergeten werden, ging het over het algemeen heel goed. De jongens turnden netjes en behaalden mooie scores. Harm behaalde in totaal 80,20 punten, op sprong was hij derde binnen dit team. Mathijs behaalde in totaal 80,75 punten en was op rek derde. Sym had een totaal van 82,55 punten. Hij was derde op vloer en brug en eerste op voltige. Wieger haalde 85.20 punten. Hij was derde in de ringen, tweede op vloer, voltige en in de rek en eerste op sprong en in de brug. Daley was met 85,85 punten 1e van het team. Hij was derde op voltige, tweede op sprong en eerste op vloer, in de ringen, brug en rek. Het team eindigde als tweede en ze kregen alle vijf een zilveren medaille.

Jeugd C

De Jeugd C was een combinatie van twee jongens van Pegasus en drie jongens van de Stânfries IJlst. Douwe Jongeschaap en Ynte Wesselius deden het heel goed. Op vloer en ringen behaalden de beide heren precies dezelfde score. Douwe had een puntentotaal van 71,40. Hij was derde in de ringen. Ynte behaalde een totaalscore van 76,85 punten. Hij was derde in de ringen en de rek, maar ook op voltige en sprong. Zijn brugoefening leverde hem een eerste plek binnen het team op. Er zijn nog een paar elementen waar ze goed op gaan oefenen voor de volgende wedstrijd. Nu werden ze met het team tweede en ook zij kregen een zilveren medaille.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd voor de jongens is op zaterdag 18 februari in de Epke Zonderland Turnhal.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!