Pegasus – Eindelijk weer een wedstrijd

Foto Joukje Bollen

HEERENVEEN – Zaterdag 23 april mochten de jongens van Pegasus Lemmer eindelijk weer deelnemen aan een wedstrijd. Het was een try-outwedstrijd, dus waren er geen prijzen te verdienen. Voor een aantal jongens was het de allereerste wedstrijd. Hoe leuk is het dan om deze te mogen turnen in het Epke Zonderland Turncentrum.

Al vroeg in de ochtend mocht de onderbouw (de jongste turners) beginnen. Zij mochten op 6 onderdelen laten zien wat ze konden. Ze kregen geen punten, maar stickers. Brons als je het goed deed, zilver als je het nog wat beter deed en goud als je het super goed had gedaan. Daley, Sym, Luuk, Ferre, Mathijs en Willem-jan hebben laten zien dat ze sommige toestellen al heel goed konden. Op andere toestellen kan het nog wat netter. Ze kregen na afloop hun diploma met de stickers erop. En er zaten al een paar gouden bij!

Begin van de middag was het de beurt aan de pupillen. Wieger, Ynte, Harm en Pelle zaten samen in team Pegasus. Voor Wieger was het zijn allereerste wedstrijd. Bij de vloer waren ze even vergeten hoe de oefening ook al weer moest, maar gelukkig herstelden ze zich goed. Hoewel er geen prijsuitreiking was, mochten ze als team toch naar voren stappen. Ze hebben een derde plek behaald.

In de laatste wedstrijdgroep mocht Jarno bij de senioren starten. Tegelijk kwam het team van de Jeugd C in actie. Ook dit team had te maken met hele moeilijke oefeningen. Bertus, Douwe en Sydo deden niet veel voor elkaar onder en samen met Bo van SSS Heeg behaalden ze een vijfde plek.
Jarno heeft geen verplichte oefenstof en mag zijn eigen oefeningen samenstellen. In de laatste week heeft hij de vloeroefening pas bedacht en werd daar ook nog tweede mee. Op de brug was hij ook tweede en ook de andere toestellen gingen goed. In totaal werd Jarno vierde.

Na de meivakantie is er weer trainen en op 11 juni mogen ze weer naar het Epke Zonderland Turncentrum.
Pegasus liet nog weten blij te zijn met de juryleden Alberdina, Gretha, Jarno en Jelle.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!