PASSIE – De kaartenstand van Caroline

LEMMER – Inmiddels is de liefhebberij van Caroline uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid, eentje waar ze al haar passie instopt.
Het begon als ‘Hobby met een Missie’, (hergebruik van oude kaarten) en groeide uit tot een heuse stand ‘Het Kaarten Hoekje’.

Ze heeft al heel veel gebruikte/beschreven kaarten vernieuwd. Soms gebruikt ze voor één nieuwe kaart, drie oude kaarten. Ook worden daarbij alle teksten weggehaald.
En een geborduurde kaart… die verdiend sowieso een tweede ronde.
Caroline: “In handgemaakte kaarten zit veel arbeid en is het mijn missie om deze kaarten een tweede ronde te geven, de maker krijgt op deze wijze dubbele eer en de kaart is gered van de papierbak”.

“Mijn werkplekje is uitgegroeid tot een grote werkkamer. Sinds ik een snij- en embossingmachine heb kan ik nu zelf ook mooie professionele kaarten maken.
Om mijn steeds groter wordende collectie kaarten dit jaar te kunnen verkopen, had ik gerekend op de Uitmarkt. Vanwege de corona-crisis heb ik van de nood een deugd gemaakt en een provisorische kaartenstand opgezet in de tuin met de slogan “Kun je niet op bezoek, zeg het met een lief kaartje”. Als extra geste bezorg ik de gekochte kaarten gratis op elk adres in Lemmer. Scheelt weer dure postzegels.

‘Het Kaarten Hoekje’
“Ik heb al veel kaarten verkocht en zelfs op verzoek gemaakt. Een kaartje doet immers zoveel meer dan een appje. Vooral eenzame ouderen vinden het enorm leuk een kaartje met een persoonlijk berichtje. Zelf schrijf ik ook regelmatig kaarten voor eenzame ouderen en dan stop ik er een stukje chocolade in, een gedichtje, een puzzel of een liedje.
Ik heb mijn stand, die bestond uit een grote behangtafel, inmiddels vervangen door een overdekte stand die tegen een stootje kan en bestand is tegen lichte regen. (Door de verbouwing was de kaarten-stand’ tijdelijk uit beeld).

Te koop bijzondere kaarten
Voor verjaardagen, geboortes, condoleances, inspiraties, blancokaarten en sinds kort ook originele zoals “Geslaagd”, allemaal voor een klein prijsje variërend van € 0,75 tot € 2,50.
Na het uitzoeken van een kaart kun je het geldbedrag deponeren in het geldkistje. Alles is op basis van vertrouwen en wie geen contant geld heeft kan aanbellen voor wisselgeld.
Caroline: “Ik verdien er niets aan, het geld dat ik ontvang gebruik ik voor de aanschaf van materialen en de postzegels voor op de kaarten die ik naar eenzame ouderen stuur”.

Gratis bezorging
Als service bezorg ik de gekochte kaarten gratis op elk adres in Lemmer (schrijf het adres op de kaart en gooi deze vervolgens door mijn brievenbus (Gerben Bootsmastraat 26) en ik zal de kaart dezelfde dag bezorgen bij de geadresseerde. Bij erg slecht weer richt ik de stand niet in, maar kan men aanbellen om een kaartje binnen uit te zoeken.
Wil iemand een specifieke kaart of thema, dan kan ik dat maken. Ik heb veel templates, snijmallen, plaatjes en soorten papier van de meest uiteenlopende onderwerpen”.

En wat elke kaart van Caroline ook zo bijzonder maakt, is dat ze óók de binnenkant van de kaart toepasselijk versiert (hier enkele voorbeelden uit de ruime kaartencollectie).

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!