Particuliere parkeerterreinen en Schurerplein moeten parkeerproblemen oplossen

Hier zou dan ook geparkeerd mogen worden, behalve dus als er markt is of als er andere activiteiten zijn.

LEMMER – Nadat omwonenden een aantal keren tevergeefs aan de bel hadden getrokken bij de gemeente over de parkeerproblematiek rondom de bouw van de nieuwe AH, wordt er dan nu toch eindelijk actie ondernomen. De gemeente is momenteel volgens eigen zeggen in gesprek met twee eigenaren van grote particuliere terrein aan de rand van het centrum van Lemmer. Als er overeenstemming komt, betekent dit dat die twee er voor zorgen dat er minstens 150 parkeerplekken op loopafstand van het centrum komen. De terreinen zouden bovendien zo snel mogelijk open moeten worden gesteld. Als het allemaal doorgaat, komen er borden die mensen wijzen op die mogelijkheid.

Fedde Schurerplein wordt parkeerplaats

Verder wordt het Fedde Schurerplein omgetoverd tot parkeerterrein tot de zomer van 2023. Als er evenementen en markt is, kan er daar niet geparkeerd worden.  Ook wordt de mogelijkheid onderzocht voor de aanleg van 10 tot 20 extra insteekparkeerplaatsen of langsparkeerplaatsen in de groenstrook van de Parkstraat. Dat worden tijdelijke plekken of misschien ook permanent. Voorwaarde is wel dat de bestaande bomen er niet door worden geschaad en de buurt het er mee eens is. Wietze de Haan (PvdA) vroeg zich wel af hoe zich dat dan gaat verhouden met het groen. Verder komen in een aantal drukke straten die uitkomen op het Bantegaplein borden te staan waarop staat “parkeren uitsluitend voor bewoners”. En er komen gesprekken met bewoners om tijdelijk parkeren met een vergunning mogelijk te maken. Ook wordt gekeken of de blauwe zone kan worden uitgebreid met vergunningen en of ontheffingen voor bewoners.,

Werknemers mogen niet meer parkeren
Ondernemers in Lemmer wordt verder gevraagd om hun werknemers te vragen niet meer op de grote parkeerterreinen te parkeren.

Parkeren bij de AH

Raadslid Roel Roelevink van het CDA vroeg verder hoe het nu gaat komen met die parkeerplekken bij de Albert Heijn. De wethouder zei dat er in principe 128 plekken zijn voor mensen die winkelen bij de supermarkt en 79 voor algemeen gebruik. Volgens haar mag echter iedereen  gebruik maken van alle plekken. Zij zei tevens dat de ondergrondse parkeergarage ‘s avonds en ‘s nachts dicht gaat, maar overdag geopend is. Zowel klanten van de supermarkt als niet-klanten zouden zowel in de parkeerkelder als bovendeks mogen gaan staan.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!