Parkeren nieuwe AH alleen op parkeerdek ongelimiteerd gratis

LEMMER – Op 16 maart 2021 schreven B&W in een brief aan een inwoner van Lemmer – met als onderwerp ‘parkeren omwonenden Bantegaplein’ – als antwoord op een vraag dat de toen te bouwen parkeergarage onder de Albert Heijn-supermarkt geen parkeertarieven zou hanteren. Met andere woorden; dat parkeren aldaar gratis zal zijn. Volgens Rinze Visser van de NCPN is nu gebleken dat het toch wel wat anders ligt en dat de eerste 2 uur gratis zijn, maar dat er daarna met oplopende tarieven fors betaald moet worden. Visser wil nu uitleg van burgemeester en wethouders.

Parkeren parkeerdek gratis en voor grootste deel zonder tijdsbeperkingen

Lemsternijs belde zelf met de Albert Heijn en die verklaarde het volgende:”Op het parkeerdek is het parkeren gratis. En daar mag men zo lang blijven staan als men wil.” Gevraagd naar het aantal parkeerplekken daar is het antwoord 65. Ook zijn er nog 8 parkeerplekken boven de grond waar je 2 uur mag staan met een blauwe schijf. In de kelder bevinden zich 126 parkeerplekken en daar mag 2 uur lang gratis geparkeerd worden. Daarna moet er inderdaad betaald worden. Albert Heijn verklaart dat als volgt:” Als we alles vrij zouden laten, zouden toeristen hele dagen in de parkeergarage gaan staan en is er voor mensen die hun boodschappen komen doen bij de Albert Heijn geen plek meer.”

Parkeerproblemen omwonenden

Rinze Visser van de NCPN is in ieder geval van mening dat met deze situatie de parkeerproblemen die door de omwonenden naar voren zijn gebracht, niet echt tot een goede oplossing hebben geleid.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!