Oudheidkamer vraagt subsidie aan: gemeente snapt de vraag niet

LEMMER – Op 29 maart 2018 heeft het bestuur van de Oudheidkamer Lemster Fiifgea gevraagd of zij voor het ontwikkelen van een museumplan een beroep kan doen op de Hellinggelden. De gemeente kon daarin geen subsidieaanvraag herkennen en boekte de brief in als algemeen. Ook de beleidsmedewerker cultuur las in de brief niet dat de Oudheidkamer geld wilde voor het plan.
Wel heeft ze later gebeld en gemaild, maar het museum wilde een officieel antwoord van het college van burgemeester en wethouders. Ook wilde ze weten waar de brief was gebleven die ze had geschreven.

Omdat daar geen antwoord op kwam is de gemeenteraad benaderd. Toen kwam er schot in de zaak: B&W heeft excuses gemaakt. De Oudheidkamer moet nog wel allerlei papieren invullen waaronder een begroting, want die had ze niet bij de aanvraag gedaan. Daarna kan de aanvraag worden beoordeeld. Bij de aanvraag zal de gemeente ondersteunen.
De Oudheidkamer kan maximaal 2000 euro krijgen uit het Hellingfonds. Verder is het museum gewezen op samenwerking met andere musea en de mogelijkheid van fondsenwerving, want extra subsidie is er niet vanuit de gemeente.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!