Openboten competitie 2019

LEMMER – Niet verwacht, toch gekomen. Zo kregen de openboot zeilers donderdagavond  een mooie wind om hun wedstrijden te zeilen. Een west 3-tje, baan D (dubbele gate) en 3 wedstrijden. Ook de jeugd zeilde weer mee voor hun eigen klassement.
Wedstrijdleider Age v/d Bles had de regie strak in de handen en met behulp van René en Claudia Bergh in de rubberboot, konden de boeien elke wedstrijd goed op de wind liggen.

De jeugd zeilde 2 wedstrijden in de Optimist en Sanne Alferink pakte de overwinning. Lieke van Asch werd 2e en Bertus Dijkstra nam de 3e plaats voor zijn rekening.
Bij de zwaardboten, 5 deelnemers, behaalde Bertin Sterk, Finnjol, zijn eerste dagoverwinning. Op de 2e plaats, Arjenne Dijkstra, Finnjol. 3e Bianca Huizinga, Laser radiaal. 4e Marietje Dijkstra, Lase 4,7. 5e Willem Dijkstra, Laser.
In de klasse kielboten, 11 deelnemers, waren Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix, weer de nummer 1. 2e Albert Visser en Rutger Fortuin, Pampus. 3e Daan Richter en Louis van Leeuwen, Efsix. 4e Steven Hogeterp en Douwe Visser, 16m2. 5e Henk de Boer en Eric Bootsma, 16m2. 6e Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Efsix.
Het totaalklassement begint zo na 10 gezeilde donderdagavonden al aardig tekening te geven, maar de strijd is nog hevig in de top.
Donderdag is de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Eind augustus gaat deel 2 van de competitie van start.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!